Sjokoladeindustrien satser på innovasjon

I slutten av januar åpner messen Prosweets 2016 i Köln. Her vil nye maskiner og nye resepter tilpasset dagens sjokoladetrender bli presentert.

Publisert Sist oppdatert

Sjokoladeprodusenter verden over er opptatt av forbrukernes preferanser, og kommer stadig opp med nye innovasjoner og resepter tilpasset disse.

 

Mørkt, sunt og eksotisk

Dagens forbrukere, vil ifølge en pressemelding fra Prosweets 2016, ha sjokolade som er mørkere og sunnere enn tidligere. En annen stor trend er sjokolade med eksotisk fyll som fruktpuréer og krydder.

Trenden med fylt sjokolade har skapt behov for mer komplekse maskiner, og under messen i Köln (31.01 – 03.02.2016) vil flere nye maskiner bli presentert. Maskinprodusentene har lagt vekt på at én og samme maskin bør kunne utføre så mange ledd i produksjonsprosessen som mulig, samtidig som maskinene bør være fleksible med tanke på mindre produksjoner.

 

Modulmaskiner

De nye maskinene tilbyr flere valgmuligheter enn tidligere, og mange av dem er utformet som modulmaskiner. En ny modulmaskin som produserer sjokoladeplater kan med et par enkle grep bli konvertert til en maskin som fyller små sjokoladefigurer.

Videre melder messearrangøren om nye maskiner som skal gjøre det lettere å lage uthulede sjokoladefigurer med vakker form og lik tykkelse over det hele.

Ny fyllingsmetode

Sukkerprodusenten Pfeiffer & Langen har i samarbeid med Dresden tekniske universitet utviklet en ny metode som gjør det mulig å fylle sjokoladefigurer med kun én shot. Den nye én-shot-metoden vil bli demonstrert under Prosweets-messen.

Inspirasjon til nye resepter

På programmet står også et 90 minutter langt foredrag kalt «Sunnere sjokoladeresepter». Her vil produsentene og andre blant annet lære om hvordan innholdet av sukker og fett i sjokoladeprodukter kan reduseres – i tråd med dagens helsetrend.

Powered by Labrador CMS