I fjor åpnet Tone Mette Baann Eftang kafeen Bare Beppe Kafè og litt til. Kafeen serverer i dag både varmmat og kald mat, samt kaffe, smoothier og kaker. Baann Eftang har siden åpningen visst at hun en dag vil utvide kafeen til å omfatte eget bakeri. I utgangspunktet skulle utvidelsen skje innen fem år, men allerede nå vil hun satse, melder Sandefjords Blad.

Det siste året har Ruth Ruhe Kronstad hatt hovedansvaret for all mat og kaker som har blitt laget i kaféen. Men med en helt ny bakeriavdeling i tillegg blir det behov for et par ekstra hender, og Baan Eftang har sikret seg ingen ringere enn konditor Inger Fasseland, som har tilbakelagt 36 år hos tradisjonsrike Ivar Halvorsen på Hvidts Plass.

Fra nyttår blir butikkutsalget til Ivar Halvorsen overtatt av Nøtterø Bakeri, mens selve produksjonen legges ned. Derfor var det perfekt timing for Fasseland å få ny jobb. Hun er nemlig ikke klar for å legge slikkepotten på hylla med det første.

Viderefører Halvorsen-kaker

— Jeg har et brennende hjerte for mat, og har lyst til å fortsette å lage kaker. Jeg er ikke ferdig, sier Fasseland Sandefjords Blad.

Hun gleder seg til å kunne lage både nye og gamle kaker hos Bare Beppe.

— Jeg får sjansen til å videreføre mye av det vi selger mest av på Halvorsen. Det blir jo flere av de samme kakene, men man får de her i stedet for hos Halvorsen, sier Fasseland, som håper mange av de faste kundene hos Halvorsen vil følge henne videre.

I sommer åpnet det franske bakeriet Maison Grabot noen gater bortenfor Bare Beppe, men Baan Eftang tror ikke flere kaféer i området er negativt.

— Det er ikke konkurranse mellom oss og de andre kafeene eller bakeriene. Det er gøy med andre som satser, sier hun til avisen.