Mens de unge talentene jobbet mot klokka i Rogalandsmesterskapet, inviterte Stavanger og Omegn baker og konditorlaug til fagkonferanse. Her ble lærere, baker- og konditorbedrifter i regionen, leverandører og andre fagfolk orientert om en del endringer som skjer i bransjen.

«Løypemelding» fra BKLF

På fagkonferansen ble deltakerne orientert om den nye Brødskalaen og hvordan den fungerer kontra den gamle. BKLFs daglige leder, Gunnar Bakke, orienterte også om den nye yrkesfaglige tilbudsstrukturen i baker- og konditorutdanningen, som med stor sannsynlighet kommer. Erlend Volden fra Baker- og Konditorlandslaget snakket om hvordan man kan øke interessen for konkurranser og kurs. I tillegg ble bransjens nye opplæringskontor i regi av BKLF presentert.

Leif Larsen (t.v.) fra Norgesmøllene var en av mange leverandører som stilte på minimessen.

Leif Larsen (t.v.) fra Norgesmøllene var en av mange leverandører som stilte på minimessen.

Foto: Oddbjørn Roksvaag / Vest Vind Media

Veldig viktig

Gunvor Fiskå, nylig gjenvalgt formann i Stavanger og Omegn baker og konditorlaug, synes det er utrolig flott å få slik faglig tyngde og deltakelse både i fagkonferansen og på minimessen med godt oppmøte fra bransjens leverandører.

− Dette gjør at vi som er i bransjen på denne siden av fjellet kommer litt tettere på det som skjer på nasjonalt nivå hos BKLF. Vi setter veldig stor pris på alle de som velger å komme hit og ikke minst leverandørene som stiller opp. Det er kjekt for oss i lauget, men kanskje aller viktigst for deltakerne i Rogalandsmesterskapet. De får se og treffe en hel bransje bestående av president og daglig leder i bransjeforeningen. De får treffe leverandørene og bli kjent med deres produkter. Vi synes også det er flott at bransjens egne medier Baker og Konditor og Bakeri.net er på plass og kringkaster dette til hele bransjen. Alt var på plass, og det viste helheten i bransjen, sa en strålende fornøyd Fiskå.

Hele 75 personer som inkluderte både konkurransedeltakere, dommere, lærere, leverandører, laugsmedlemmer og mange andre fagfolk var samlet til middag på kvelden. Og middag ble laget og servert av elever ved Jåttå videregående skole der både konkurransen, fagkonferansen og middagen ble holdt.

Nylig gjenvalgt leder i Stavanger og Omegn baker og konditorlaug, Gunvor Fiskå, strålte om kapp med sola under det flotte arrangementet på Jåttå videregående skole.

Nylig gjenvalgt leder i Stavanger og Omegn baker og konditorlaug, Gunvor Fiskå, strålte om kapp med sola under det flotte arrangementet på Jåttå videregående skole.

Foto: Oddbjørn Roksvaag / Vest Vind Media AS