Richemont-kurs hos Lantmännen

Lantmännen avholdt i går Richemont-kurs på Bjølsen.

Publisert Sist oppdatert

– Modul 3 og 4 som kjøres på Richemont Fachschule i Luzern, Sveits vil omhandle bl.a. surdeigsbaking, korn og melkunnskap, og baking av søtbakst med fyllinger.

Lantmännen Cerealia har siden 2008 samarbeidet med Richemont Fachschule i Sveits og tilbyr et artisanbaking-kurs som er utviklet sammen med den sveitsiske skolen og som består av fire moduler.

Richemont Fachschule i Sveits omtaler seg selv som Switzerland’s leading Centre of Excellence for bakery and confectionery, og er internasjonalt kjent som en av de beste skolene når det gjelder baker- og konditorfagene. Richemont Fachschule arrangerer kurs over hele Europa, i USA, i Asia og i Australia.

Richemont Fachschule er eid av den sveitsiske Baker og Konditor Foreningen og driver faglig og salgsrelatert etterutdanning for bakeri/konditori, restaurant og hotell, – samt forskning, kvalitetssikring og utvikling. De utgir også bøker, pedagogiske hjelpemidler, og den månedlige Richemont Trade Journal.

Bakere fra norden

I fjor har tilsammen fem bakere fra Norge, Sverige og Danmark gjennomgått et eget kurs ved Richemont og er blitt sertifisert som Richemont-kursholdere. Med dette kan Lantmännen nå tilby kurs som er utviklet ved Richemont Fachschule i Sveits gjennom egne instruktører for sine egne kunder i de respektive land.

Kursopplegget som er utarbeidet gjennom dette samarbeidet innbefatter et artisanbaking-kurs som består av 4 moduler. På modul 1 og 2 – kursene som holdes i Norge vil vi arbeide med elteteknikker, par baking, lang fermenteringstid, fermentering over kjøl, poolisher, fordeiger, bløtlegginger og skåldinger.

Modul 3 og 4 som kjøres på Richemont Fachschule i Luzern, Sveits vil omhandle bl.a. surdeigsbaking, korn og melkunnskap, og baking av søtbakst med fyllinger.

 

Powered by Labrador CMS