Julebakst sesongen er i full gang, og Dagbladet har testet ni ferdig pepperkakedeiger. Deigen som gjorde det aller best selges på REMA 1000 og koster en omtrent en tredjedel av Samsons pepperkakedeig.

En god pepperkakedeig skal være smidig og lett å kjevle ut til pene pepperkaker. De ferdige pepperkakene skal ha smaken av jul; nellik, pepper, kanel, ingefær og kardemomme.

 

Disse ble testet

Pepperkakedeigene som ble testet var: IKEA pepperkakedeig til kr. 29,90.- per kilo, Baker Hansen glutenfri til 95 kr. for 850 gram, Meny til kr. 39,90,- per kilo, Coop til kr. 49,90,- per kilo, Berthas/Europris til kr. 39,90 per kilo, Fria glutenfri kr. 62,90 for 500 gram, Baker Hansen spelt til kr. 95,- per kilo, Samson til kr. 85 per kilo og Mesterbakeren/Rema 1000 kr. 29.90 for 950 gram.

Testen ble utført av Allers matjournalist Aase Dotterud. Hun kjevlet, stekte og vurderte resultatet sammen med Dagbladets matredaksjon.

Bruksanvisningene på pakkene ble fulgt, og pepperkakene ble stekt etter anbefalt steketemperatur i varmluftsovn. Utbakingsevnen, stekeegenskapene, utseende og smaken var kriteriene som avgjorde konkurransen.

 

Mesterbakeren best

Årets vinner med seks på terningen ble Mesterbakeren! Deigen var lett å kjevle og stikke ut til figurer som beholdt fasongen når de legges over på bakepapir. Det var ikke nødvendig å bruke mel under utkjevling.

Pepperkakene ble jevnt stekt etter anvisningen på pakken. De ble mørk gyllenbrune, smakte godt av julekrydder, var sprø og god å spise.

– Mesterbakerens pepperkaker er rett og slett best i test, skriver Dagbladet.  Og blant de billigste alternativene!

 

Stolte!

Mesterbakeren tror at denne pepperkakedeigen vil bidra til å skape julestemning rundt om i landet.

– I Mesterbakeren er vi stolte av at vår pepperkakedeig ble best i test og fikk terningkast 6 i Dagbladet, forteller Terje Jensløkken, marketingsjef i Mesterbakeren AS til Bakeri.net.

 

– Hva kan du fortelle om oppskriften?

– Det er den samme gode oppskriften som året før. Vi har produsert store mengder som nå er ute i REMA 1000 butikkene i hele landet.

Mesterbakeren har regnet ut at man kan lage ca 9 millioner pepperkakemenn av deigen som er på markedet.

– Kjevlet ut for baking så kan du dekke 26 fotballbaner med pepperkakedeig, sier Terje Jensløkken til Bakeri.net.