Tjomsland er 71 år og har vært pensjonist i ni år, og lefsebaker like lenge. Det startet med at svogeren som drev kro og gårdsmatutsalg i Arsvågen, ønsket seg lefser i sortimentet. Og nå vil bakeren utvide virksomheten, som er flyttet hjem til Frakkagjerd.

Jan Arne jobbet skiftarbeid hos Hauge & Lindaas, senere Bakehuset og Bakers – hvor det gikk i brød og boller. Som pensjonist skulle tida gå med til å drive skogen, men lefser – og etterhvert flatbrød, deler nå tida hans. På de dagene det skal smøres er det kona Reidun som smører, opplyser Haugesunds avis.

Nå har også Tjomsland blitt torghandler. Han har vært på Rådhusplassen i Haugesund og studert Potetbilens tiltrekningskraft og har funnet ut at kundegruppen ligner hans i alder.

– Første gang jeg stilte meg opp med bobilen, solgte jeg ikke så mye. Jeg tror de karene som sto i potetkø, gikk hjem og fortalte fruene sine om en på torget som solgte lefser. Så neste gang solgte jeg tre ganger mer, sier han som snart er klar for torgdag i byen igjen, sier han til Haugesunds avis.

– Kan hende begynner jeg med nordlandskaker og, sier Tjomsland som så langt ikke har støtt på andre mannlige «bakstekjerringer», skriver avisen.