Pedersen Bakeri forsvarer Rema 1000

Rema 1000 har fått mye kritikk den siste tiden, men innehaveren av Pedersen Bakeri i Tromsø tar nå matvarekjeden i forsvar.

Publisert Sist oppdatert

Jan Kåre Pedersen sier til avisen Nordlys at Pedersen Bakeri i Tromsø ikke hadde eksistert uten Rema 1000s hjelp.

Reaksjonene lot ikke vente på seg da det nylig ble kjent at Rema 1000 ønsker å fjerne flere kjente merkevarer, som Lerum, Hansa og Mack, fra hyllene sine. Dette opprørte svært mange kunder, og matvarekjeden har derfor måttet gå tilbake på mye av den nye strategien.

– Jeg skjønner at Mack-saken skaper reaksjoner i det nordnorske markedet, men jeg sitter på en motsatt historie og føler derfor at kritikken ikke er helt balansert, sier Pedersen til Nordlys.

Tvunget inn i kjede

Han overtok Pedersen Bakeri i Tromsø på begynnelsen av 90-tallet, men etter hvert ble det tradisjonsrike bakeriet tvunget inn i Mesterbakeren.

– De kjøpte vårt utstyr, bygninger og overtok de ansatte. Situasjonen var da slik i bakerbransjen i Tromsø at en måtte være med i en kjede for å få innpass, forteller Pedersen.

Reddet av Rema 1000

Men i 2013 valgte en del av de ansatte å bryte ut av Mesterbakeren og restarte gamle Pedersen Bakeri.

– Vi tok fram de gamle oppskriftene, begynte å bake kakene, småvarene og en del brødvarer som Pedersen Bakeri bakte tidligere. Dette kunne vi gjøre fordi vi fikk en avtale med Rema 1000, som ønsket lokale brød, i tillegg til brød fra Mesterbakeren. Det var altså Rema 1000 som gjorde dette mulig, sier Pedersen til avisen.

Valestrand bekrefter inntrykket

Dette inntrykket bekreftes også av Rune Valestrand i Fiskå Bakeri.

– Rema 1000 er ingen versting, snarere tvert imot. Vi har hele tiden erfart at de har vært bevisste på å ta inn lokale varer. De har det jo i sin policy og det ser vi som lite bakeri resultatet av. For oss har det vært positivt å ha Rema 1000 som kunde.

– Siden det er så mye innstramminger i de andre kjedene, så er det bra at vi har Rema 1000. Her har kjeden tatt et samfunnsansvar. Jeg tror de vil vinne på å ha lokale og kortreiste bakevarer i butikkhyllene. Lokalprodusert mat vil bli enda viktigere i tiden fremover, sier Rune Valestrand til Bakeri.net.

Powered by Labrador CMS