Skjermbilde av Rognaldsen bakeri AS fra bakeriets nettside.
Skjermbilde av Rognaldsen bakeri AS fra bakeriets nettside.

Passerer 100 millioner og utvider igjen

Rognaldsen Bakeri AS har hatt en formidabel vekst, og når omsetningen passerer ni-sifret så er det tid for utvidelse igjen.

Publisert Sist oppdatert

– Coop har sikret økt aktivitet og er betryggende å ha som medeier.

Rognaldsen Bakeri AS startet som et lite familiedrevet håndverksbakeri i 1898, og i 2015 er det ikke mye som minner om det lille tradisjonelle bakeriet i Alverstraumen i Nordholdaland. Men grunnlaget ble lagt, og nå fem generasjoner senere er bakeriet industrialisert og modernisert, og ser ut til å passere 100 millioner kroner i omsetning i 2016. De nåværende lokalene  skal nå utvides for andre gang.

I 2010 valgte bakeriet å inngå samarbeid med Goman, og solgte aksjemajoriteten. Til avisen Strilen sier daglig leder Tom Helge Larsen, at det var en stadig økende produksjon som gjorde at de fikk Coop sitt selskap Goman inn på eiersiden.
– Coop har sikret økt aktivitet og er betryggende å ha som medeier, sier Larsen til avisen.

 

Rivende utvikling

Det er et tilbygg på 1100 kvadratmeter som er i gang, fordelt over to etasjer. I 2009 bygde bakeriet på med tilsvarende kvadratmeter.
– Tilbygget vil gi oss bedre plass og takhøyde, og bedre logistikk. Nå får vi varelevering i ene enden og utlevering av de ferdige produktene i den andre enden av bygget, sier Larsen. Til avisen sier han at han regner med tett hus til jul, og at deler av bygget kan taes i bruk fram til det er ferdig utpå våren. Etter utvidelsen vil bakeriet ha en samlet grunnflate på omtrent 3000 kvadratmeter, og med utstyr kommer nybygget på en omtrentelig pris på 12 millioner kroner.

– I år ser det ut som for meg at vi når 90 millioner kroner i omsetning, og jeg regner med at vi neste år vil runde 100 millioner kroner. Det har vært litt av en utvikling. Første årene på Lindås, 2004-2005, lå vi på 10-15 millioner kroner, sier Tom Helge Larsen til Strilen.

Powered by Labrador CMS