Trude Beate Brendehaug og Ivar Bakke er klare til dyst i Stockholm 23.9.
Trude Beate Brendehaug og Ivar Bakke er klare til dyst i Stockholm 23.9.

På gulljakt i Stockholm

BKL ligger i hardtrening før Nordic 2017 fredag og lørdag. Ambisjonen er like klar som i 2016; nemlig gull.

Publisert Sist oppdatert

Vi har trent veldig bra og målsetningen er gull.

Laget er motivert og alle deltagere har trent jevnt og godt. Nå starter den siste fasen av treningen opp, og frekvensen økes, formen skal finspisses før det braker løs i Stockholm.

– Jeg tenker at vi drar til Stockholm for å hente den gullmedaljen vi ikke fikk med oss i 2016, sier Gunnar Bakke i BKLF.

– Vi har trent veldig bra og målsetningen er gull. Selv om vi stiller med nytt lag, så vil vi prøve alt vi kan å ta seieren, forteller coach på BKL, André Løvaas.

Alt må klaffe

Gunnar Bakke er klar på at alle deltagerne må ha dagen og alt skal klaffe, for å klare gullet.

– Det kommer til å kreve en utrolig innsats og alt må stemme denne dagen, for å nå målet. Laget har jobbet hardt lenge, de har brukt mye fritid på trening og det vil jeg gjerne berømme.

Denne konkurransen vil gi noen svar på hvordan Norge ligger an i det Nordiske selskap, spesielt med tanke på VM-kvalifisering i 2019.

– Vi får en god pekepinnn på hvordan vi ligger an i Norden. Jeg tenker at vi må være Nordiske mestre for at vi skal ha noe i VM å gjøre, så denne konkurransen vil være viktig for oss, sier Bakke.

Deltager på BKL, Fredrik Lønne, trener til årets happening, Nordic Bakery and Pastry Cup i Stockholm.
Deltager på BKL, Fredrik Lønne, trener til årets happening, Nordic Bakery and Pastry Cup i Stockholm.

Krever mental styrke

Noen av deltagerne har noe konkurranseerfaring, blant annet Tonje Holtungen (NM årets konditor 2017) og Trude Beate Brendehaug (NM årets baker 2016) og ikke minst Ivar Bakke, med massevis av konkurranseerfaring fra BKL. Resten er ubeskrevne blad i landslagssammenheng, men Løvaas har likevel stor tro på utøverne.

– Flere mangler konkurranseerfaring, men alle har en utrolig stå-på-vilje, som vil være til deres fordel i konkurransen. Den tekniske gjennomføringen er så klart viktig, men konkurransen avgjøres i stor grad av de som holder hodet kalt og har en sterk psyke, sier treneren.

– Det som gjør denne konkurransen så kul, er at alt må klaffe for å ta gullet, men det gjelder jo alle lag som er med. Og da tenker jeg at det er åpent, sier Løvaas.

Et annet element i årets Nordic, er at også Island deltar. Da er det plutselig enda et lag å konkurrere mot og med det henger gullet enda et knepp høyere.


Se alle bildene fra konkurransen i 2016 på vår Flickr- konto


Lagene er klare

I Nordic Bakery Cup, stiller Ivar Bakke, Trude Beate Brendehaug og Fredrik Lønne for Norge.

Bakke er i full konsentrasjon i disse dager og skal, som tidligere, stå for showpiecen. Han har nå fått inn en vikar i sitt relativt nystartede firma Ivar the Cakemaker, mens han selv bare øver til Nordic.

Brendehaug står for søtbakst og Lønne har ansvar for brød.

https://www.youtube.com/watch?v=hxUy50kthe4

Nye regler for Pastry

Resultater Nordic Pastery Cup 2016

  • Beste dessert: Danmark
  • Beste sjokoladekake: Sverige
  • Beste iskake: Norge
  • Beste showpiece: Danmark
  • Vinneren av Nordic Bakery & Pastry Cup: Danmark

 

I Pastry Cup er det Tonje Holtungen og Vilde Nistad Strandos som representerer Norge. Holtungen har ansvar for showpiece og is, mens Strandos tar seg av dessert og kake.

Nytt av året i Pastry Cup er at man ikke kan lage delene til hele showpiecen på forhånd, slik det har vært gjort tidligere. Dermed åpner også denne konkurransen seg.

– Tidligere kunne man jo ha med alle delene til en showpiece til en konkurranse, men nå er regelverket tilpasset VM-regler og man kan kun ta med fem deler til en showpice. Alt annet må lages under tiden man har til rådighet, og dette vil åpne konkurransen og det kan slå alle veier, sier Løvaas.

– Tonje har god selvtillit fra NM og Vilde er også i god form, så dette blir en spennende konkurranse og med litt flaks er det fullt mulig å vinne, mener Løvaas.

Fra konkurransen i 2016

 

Siste finpuss

De siste dagene før det braker løs i Stockholm, er lagene mye sammen og terper på detaljer og planlegger hvordan konkurransen skal gjennomføres.

– Vi har et godt lag, men konkurransen er tøff. Vi er realistiske, men håper veldig på gull. Det blir spennende og vi gleder oss stort til konkurransen, sier Gunnar Bakke.

Vertskap for Nordic Bakery and Pastry Cup er Sverige, og det er bransjeforeningen Sveriges bagare og konditorer (SBK) som er teknisk arrangør.

Nordic 2017 finner sted på Kistmässan i Stockholm, fredag 22. (Pastry) og lørdag 23. September (Bakery). Samtidig foregår også Sveriges Bageri & Konditormässa på samme sted.

Powered by Labrador CMS