Jonathan Burt (t.h) trener på showpiecen han skal lage på neste års VM-kvalifisering. Trener Remy Corbet til venstre.

Oppkjøring til VM-kvalifisering og Nordisk i gang

Baker- og konditorlandslaget er i full gang med oppkjøringen og planlegging av 2021-sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Konditorlandslaget satser mot Nordisk og ambisjonen er å ta gull

BKL har flere konkurranser i 2021, blant annet VM-kvalifisering i Paris og Nordisk mesterskap, som arrangeres i Stockholm i september neste år.

– Konditorlandslaget satser mot Nordisk og ambisjonen er å ta gull. Vi skal jobbe målrettet for å få til dette. Konditorlaget har hatt en lengre en korona-pause og det er ikke klart hvem som representerer Norge i Stockholm i 2021. Både Malin Heggland Skagen, som jobber på Lysebu hotell, og Xiao Juan Peng, fra Naustdal Dampbakeri, var klare for konkurransen i 2020, så får vi se om det blir dem som fremdeles er mest motiverte og jobber best mot 2021. Det vil uansett være mulig for dem med en god plassering i Nordisk i Stockholm, sier hovedtrener på BKL, Kjetil Dale Aas.

Det nye konditorlaget, blir avgjort i løpet av høsten og trening mot Nordisk starter derfor opp i januar 2021.

Skal høste konkurranseerfaring

– For bakerlaget vil Nordisk være en arena for at de nye på laget skal kunne høste konkurranseerfaring. I 2021 og 2022 vil det være mulighet for en rekke konkurranser, og vi vil ha behov for en del folk som kan steppe inn i en hvilken som helst konkurranse, da er det viktig at alle har et grunnlag, sier trener på bakerlaget, Remy Corbet.

Dessuten skal Cathrine Olsen og Caroline Åsen representere Norge i VM for unge bakere i januar neste år. Dette er konkurransen som skulle vært avholdt i Taiwan i mars, men som måtte utsettes og flyttes grunnet korona-utbruddet. Begge deltagere er i full gang med trening og optimalisering av produkter.

BKL har flere konkurranser å se frem til i 2021. Trening og planlegging av sesongen er nå i gang.
BKL har flere konkurranser å se frem til i 2021. Trening og planlegging av sesongen er nå i gang.

Håper på VM-plass i 2022

For de etablerte på bakelandslaget, er treningene allerede i full gang mot VM-kvalifiseringen, hvor de skal kjempe om en plass i Coupe du Monde 2022.

Kvalifiseringen arrangeres i Paris i mai 2021.  Der skal tolv landslag kjempe om tre ledige plasser for å delta i VM i baking.

Fra Norge stiller Trude Beate Brendehaug på søtbakst, Yusuf Mohamed på brød og baguette og Jonathan Burt på showpiece, med Remy Corbet som trener.

– Vi satser på å starte med gjennomføringer på treningene fra januar 2021 og kjøre tett trening fram mot kvalifikasjon i mai. Vi er veldig tidlig ute, men det tror vi er en bra ting, sier trener Corbet.

Opptaksprøver i høst

I løpet av høsten skal begge landslag fylles opp med nye deltagere og ledelsen er nå i gang med å finne de rette kandidatene.

– Vi prøver en ny tilnærming i opptaket denne gang. Vi sender ut oppgaver til de vi mener er aktuelle for en plass på BKL, og ber de trene på gitte produkter og prosesser. Så vil vi i løpet av høsten invitere disse kandidatene til en praktisk opptaksprøve. Slik kan vi finne de som kan bidra best til laget, sier Dale Aas.

– Vi skal også arrangere «åpen trening» første halvdel av 2021. Det vil si at vi ber baker- og konditorbedrifter om å sende noen ivrige ansatte som kan trene med BKL på en samling. Vi tenker at dette kan bidra til å gi noe tilbake til bransjen i form av inspirasjon for de ansatte. Samtidig er det jo en mulighet for oss å finne noen nye talenter, forteller Remy Corbet.

Powered by Labrador CMS