Det antas at markedet for økologiske bakervarer og kornprodukter er på om lag en halv milliard kroner.
Det antas at markedet for økologiske bakervarer og kornprodukter er på om lag en halv milliard kroner.

Økologiske bakervarer øker

Nordmenn kjøpte økologiske dagligvarer for nærmere 2,9 milliarder kroner i 2018. Det er en økning på 8 prosent. Kornprodukter og bakervarer økte med 19 prosent i første halvår 2018.

Publisert Sist oppdatert

– Nordmenn bruker stadig mer penger på økologisk mat.

Nordmenn spiser mer økologiske brød og bakervarer, viser en rapport fra Landbruksdirektoratet.

– Nordmenn bruker stadig mer penger på økologisk mat. Det er en positiv trend, og det gir muligheter for bønder som satser på økologisk produksjon. Norske bønder er kjent for å produsere ren og trygg mat. Vi bruker lite plantevernmidler og medisiner. Det gjelder både for økologisk og konvensjonelt landbruk, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad i en pressemelding.

Importen øker

– Siste rapport fra Landbruksdirektoratet viser fortsatt økt salg og forbruk av økologiske matvarer. Samtidig viser 2018-rapporten fra Debio en stagnasjon i den økologiske produksjonen. Dette vil føre til økt import av økologiske varer, sier Jostein Trøite, styreleder i Økologisk Norge.

I følge offisielle tall fra Nielsen stod økologiske kornprodukter og bakervarer for en omsetning på 164 millioner forbrukerkroner første halvår i 2018 med en økning på 19 prosent.

– Økningen var størst på kornvarer. Dette var kun for dagligvare. Vi kan anta at totaltallet for hele året dreier seg om rundt 300 millioner i dagligvaremarkedet, sier Sissel Flesland i Flesland Markedsinformasjoner.

Marked på en halv milliard

– Når det gjelder bakeriutsalgsmarkedet omsetter jo Godt Brød alene for rundt 200 millioner. De øker stadig. Så vi snakker i alle fall om et marked for økologiske kornprodukter og bakervarer på en halv milliard, sier Flesland.

Powered by Labrador CMS