Det antas at markedet for økologiske bakervarer og kornprodukter er på om lag en halv milliard kroner.

Økologiske bakervarer øker

Nordmenn kjøpte økologiske dagligvarer for nærmere 2,9 milliarder kroner i 2018. Det er en økning på 8 prosent. Kornprodukter og bakervarer økte med 19 prosent i første halvår 2018.

Publisert Sist oppdatert

– Nordmenn bruker stadig mer penger på økologisk mat.

Nordmenn spiser mer økologiske brød og bakervarer, viser en rapport fra Landbruksdirektoratet.

– Nordmenn bruker stadig mer penger på økologisk mat. Det er en positiv trend, og det gir muligheter for bønder som satser på økologisk produksjon. Norske bønder er kjent for å produsere ren og trygg mat. Vi bruker lite plantevernmidler og medisiner. Det gjelder både for økologisk og konvensjonelt landbruk, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad i en pressemelding.

Importen øker

– Siste rapport fra Landbruksdirektoratet viser fortsatt økt salg og forbruk av økologiske matvarer. Samtidig viser 2018-rapporten fra Debio en stagnasjon i den økologiske produksjonen. Dette vil føre til økt import av økologiske varer, sier Jostein Trøite, styreleder i Økologisk Norge.

I følge offisielle tall fra Nielsen stod økologiske kornprodukter og bakervarer for en omsetning på 164 millioner forbrukerkroner første halvår i 2018 med en økning på 19 prosent.

– Økningen var størst på kornvarer. Dette var kun for dagligvare. Vi kan anta at totaltallet for hele året dreier seg om rundt 300 millioner i dagligvaremarkedet, sier Sissel Flesland i Flesland Markedsinformasjoner.

Marked på en halv milliard

– Når det gjelder bakeriutsalgsmarkedet omsetter jo Godt Brød alene for rundt 200 millioner. De øker stadig. Så vi snakker i alle fall om et marked for økologiske kornprodukter og bakervarer på en halv milliard, sier Flesland.

Powered by Labrador CMS