Et godt utvalg av makroner, cupcakes og kaker, blant annet baked cheese cake, finner du i nyåpnede Flying Cakery Café.
Et godt utvalg av makroner, cupcakes og kaker, blant annet baked cheese cake, finner du i nyåpnede Flying Cakery Café.

Nytt kakekonsept i Bergen

Konditormester og kokk har sammen startet nytt konsept i Bergen: Kakeri på dagtid og restaurant om kvelden.

Publisert Sist oppdatert

Vi har alltid drømt om å starte noe sammen og nå har vi jammen gjort det.

Bak konseptet står Kate Kippersund og Elisabet Vikøren, samt kokken Thomas (Matgal) Madsen. Nyskapningen åpnet dørene for en drøy uke siden og kundene har strømmet til. Her fås kjøpt kaker i alle varianter og et godt lunsjtilbud. Når kakeriet stenger dørene, åpner kokken Thomas Madsen Fine Dining for lukkede selskaper. Madsen er også kjent under navnet Thomas Matgal i sosiale medier.

– Jeg har kjent Thomas Madsen siden vi gikk på skolen sammen, jeg på konditor og han på kokkelinja. Vi har alltid drømt om å starte noe sammen og nå har vi jammen gjort det. Der hvor Colonialen Fetevare tidligere hadde lokaler på Paradis, kan bergenserne nå få nydelige kaker og deilig mat, forteller Kate Kippersund.

Konditormester Kate Kippersund (bildet) og Elisabet Vikøren har åpnet nytt kakeri, Flying Cakery Café i Bergen.
Konditormester Kate Kippersund (bildet) og Elisabet Vikøren har åpnet nytt kakeri, Flying Cakery Café i Bergen.

Hjelper hverandre

Det nye konseptet har fått navnet Flying Cakery Café.

– Thomas Madsen er jo et kjent mat-navn i Bergen. Han skal kjøre Fine Dining i lokalene på kveldstid for bedrifter eller andre som vil ha en privat middag. Så langt har læringskurven vært bratt, det er klart det er noen logistikkutfordringer vi må løse når vi går fra café med stor kakedisk til restaurant på kveldstid. Men dette løser vi jo, så finnes det også litt synergieffekt mellom disse to bedriftene. Vi lager kaker og desserter til restauranten og Thomas hjelper oss med lunsjtilbudet, som vi ikke har erfaring med fra før. Sånn sett blir jo en totalleverandør av godsaker, sier Kippersund.

Egentlig bare kaker, men..

Konseptet til Kippersund og Vikøren er et rent kakeri, men kundene som tidligere hadde vanket på Colonialen Fetevare forventet også et lunsjtilbud.

– Ja, vi ble tatt litt på senga der. Vi har ingen bakervarer og planen var kun kaker. Men kundene etterspurte lunsj straks vi hadde åpnet og vi forstod at dette var viktig for folk, derfor har vi laget et lunsjtilbud også. Det er croissanter med godt pålegg og annet påsmurt. Her har da kokken hjulpet oss med å lage et delikat lunsjtilbud som står i stil med kakene vi selger. Nå står det en person og lager lunsjretter nesten hele dagen, så det er populært. Men vi selger ingen andre bakervarer, som brød eller boller, alt annet vi selger er kaker. Vi er et kakeri, det er konseptet.

Bakt ostekake

 – Hvilke kaker vil bergenserne ha da?

– De vil ha alt som er godt. Vi har blant annet startet å lage baked cheese cake, en amerikanisert versjon av ostekaken som får en litt annen smak og konsistens enn den vanlige versjonen. Folk liker den veldig godt, og dette er en kake vi tror kommer til å bli veldig populær. Makroner selger vi jo masse av, det vil alle ha, men det er nok cupcakes vi er mest kjent for.  Vi har et veldig omfattende utvalg av cupcakes, per i dag om lag 20 ulike smaker, som alle har fått diverse bergenske navn. Også jobber vi med noen spennende produkter som skal ut i markedet snart. Jeg vil ikke si for mye ennå, det skal være en hemmelighet til de er å finne i disken, men vi tror at det vil bli en hit, sier Kippersund.

– Dette med bergenske navn på cupcakes er en del av vår strategi på merkevarebygging. De mest populære cupcakene våre har navn som Knall i Padden, Tjommi, Madammen, Himlago, Månebedotten ( gulrot), Knall go, Smetlande go, Frøken fjong, Luddig og så videre. Navn alle bergensere kjenner igjen. Vi ønsker en gitt posisjon i Bergen og da er denne jobben utrolig viktig for oss. Vi skal stå for noe unikt og vi føler vi er på vei dithen.  Så bruker vi også sosiale medier mye for å vise oss frem og vi er også tilgjengelige her hvis noe vil ha kontakt med oss.

Det nye kakeriet har en stor kakedisk og disk med påsmurt og lunsjretter.
Det nye kakeriet har en stor kakedisk og disk med påsmurt og lunsjretter.

Pent plassert

 – Og folk kjører gjerne fra hele byen ut til Paradis (som ligger mellom sentrum og Flesland)?

– Ja, det har til og med kommet folk fra Voss og Rosendal for å kjøpe kaker her, så det ingen tvil om at vi har et navn som er synonymt med bra produkter. Så ligger jo disse nye lokalene rett ved Bybanen, det er klart at det gjør det enkelt for mange å ta turen ut hit. Så langt er også omsetningen som vi har forventet; i helgen er det tjukt i folk og veldig godt salg, men det er noe roligere i ukedagene. Slik blir det nok også i fortsettelsen, men det er vi godt fornøyd med. Etterhvert vil nok de som bor i nærheten her også bruke oss mer i hverdagen, tror Kippersund.

Powered by Labrador CMS