12 millioner mindre omsetning var resultatet da Rimi gikk inn. I Fredrikstad måtte Tom Ryen Christensen ta grep for å unngå oppsigelser, skriver Fredrikstad Blad.

– Det er knalltøffe tider. Kjedene har sine egne bakerier og der er det nesten umulig å komme inn. Men vi har klart å konsolidere stillingen ved hjelp av kaker og håndverksbakeri, forteller daglig leder ved bakeriet, Tom Ryen Christensen.
I 2017 ble det røde tall for første gang på mange år, men allerede i 2018 ble det positive resultater, for bakeriet som fyller 100 år i 2023.

Mer håndverksprodukter

Hovedsakelig ble driften lagt om til mer håndverk, blant annet kaker, som leveres til store grossister. Om lag 50 000 kaker i året. Brødvolumet gikk drastisk ned med Rimi bortfallet, så man har satset mer på spesialbrød, som surdeigsbrød og steinovnsbrød til egne utsalg. Dette har gitt resultater og ingen ansatte har mistet jobben i Fredrikstad-bakeriet.

– Vi setter vår ære i å opprettholde en lokal familiebedrift. Alle snakker om grûndere og nyskapning, men man har lett for å glemme at det også er viktig å bevare de mange små, levedyktige og lokalt eide bedriftene i distriktet, sier Tom ryen Christensen til avisa.