– Norge kan komme til VM

Det norske landslaget får muligheten til å kvalifisere seg til VM.

Publisert Sist oppdatert

– De må ikke henge seg for mye opp i et slikt uhell. Dette er noe som skjer omtrent i hvert mesterskap.

Administrerende direktør Mikael Hall i Lesaffre Nordic forteller Bakeri.net at VM kvalifisering er innenfor rekkevidde – og ønskelig. Lesaffre har ansvaret for kvalifiseringen til VM.

Hall er på Nordic Bakery Cup i Oslo. Han kjenner godt til det norske landslaget, og liker holdningen og konkurranseviljen i laget.

– Det er innsatsen og viljen til å konkurrere på et særdeles høyt nivå som er viktigst. Det har det norske landslaget! Derfor ville det være gledelig og ønskelig å ha dem med i en kvalifiseringsrunde til VM. Jeg kan garantere at de vil få denne muligheten hvis forbundet (BKLF) sender en formell søknad innen fristen.

 

Nedtur og opptur

Akkurat disse ordene låter som sukker for det norske landslaget, som var maksimalt uheldig med showpiecen sin under Nordic Bakery Cup. Den flotte og vel gjennomarbeidet skulpturen falt nemlig i bakken like før dommerne skulle vurdere den. Under en konkurranse kan alt skje.

– Det var selvfølgelig veldig skuffende for landslaget at dette skjedde. Men de må ikke henge seg for mye opp i et slikt uhell. Dette er noe som skjer omtrent i hvert mesterskap. Det er viktig å huske på at man blir dømt ut ifra det som skjer under hele konkurransen. Etter kriterier som kreativitet, gjennomføringsevne, faglig nivå, teknikk, struktur, utseende og – ikke minst – smak. Det er fortsatt de tradisjonelle disiplinene som brød og søt bakst som teller mest. Norge viser gode tendenser på alle områdene.

 

Tøff konkurranse

Dersom Norge blir tatt ut til en VM-kvalifisering, er det ikke sikkert at den finner sted i Europa.

– Konkurransene er delt opp i ulik regioner.  Det er ikke plass til veldig mange flere i Europa-regionen. Men det vil være mulig å konkurrere i en annen region, for eksempel Russland, slik Sverige gjorde, forteller Mikael Hall til Bakeri.net.

Uavhengig av region blir konkurransen beinhard. Landslaget må regne med å konkurrere mot 100 land om 9 VM-plasser. Samtlige regioner kjemper om en plass, med unntak av Europa – som har to plasser.

 


Se alle  bildene på vår Flickr- konto.


Powered by Labrador CMS