– NM løfter nivået

Årets Baker og Sprø er takknemlig for tittelen og muligheten til å konkurrere på høyt nivå.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er et arrangement som betyr veldig mye for de lokale matprodusentene i distriktet.

I helgen tok det lille håndverksbakeriet Sprø fra Oppdal både gull og sølv under Norgesmesterskapet på Clarion Hotel Bergen Airport. Etter en hektisk helg dro teamet tilbake til Oppdal, men å hvile på laurbærene var det ikke snakk om.

– Vi kom hjem til Oppdal ved 22-tiden og måtte selvfølgelig bake til mandagen, forteller Gina Schønheyder til Bakeri.net.

Sprø meldte seg på konkurransen mest for moro skyld, og for muligheten til å bli kjent med andre bakere i bransjen. Det at bakere fra Landslaget deltok, var en stor inspirasjon. Bakerne Emanuele Spreafic og Loïc Arquetout, som tok en fin sølvmedalje under konkurransen. visste at nivået var høyt.

– Vi er ydmyke og takknemlig! Man lærer veldig mye av å konkurrere på et så høyt nivå. Konkurranser som denne øker fagkunnskapen.

 

Ikke for fort

Seieren har satt det lille håndverksbakeriet på Oppdal på kartet over bakekunst for alvor. Gina og staben har likevel beina godt plantet på jorda.

– Jeg tror det er viktig å ikke vokse for fort. Vi har brukt dette første driftsåret på å teste ut produkter og finne ut hva gjestene våre vil ha. Nå begynner vi å få en god oversikt, sier Gina.

Sprø vektlegger håndverk med langtidsheving, surdeig, og steinovnbaking. Inspirasjonen kommer fra fra fransk, italiensk, amerikansk og norsk bakst. Bakeriet undersøker nå muligheten for å kunne levere varer til Mathallen i Trondheim.

– Vi har lyst til å gjøre dette, og arbeider nå med å løse logistikken, forteller hun.

 

Lokale råvarer

Bakeriet, med to bakere og Gina som også baker, vektlegger lokal tilhørighet. Under konkurransen valgte Emanuele Spreafic å benytte økologiske og lokale produkter, mel fra Møllerens, melk fra Røros, egg fra Prior og mandelpoteter fra Oppdal.

Sprø skal lage bakst til matfestivalen «Matauk» som går av stabelen til helgen.

– Dette er et arrangement som betyr veldig mye for de lokale matprodusentene i distriktet. Vi gleder oss veldig! sier Gina Schønheyder.

Powered by Labrador CMS