Nå kommer robot-bakeriene!

Snart er brødrobotene klare for massemarkedet. Amerikanske Wilkinson Baking Company har laget en brødrobot – BreadBot, hvor forbruker kan følge hele prosessen fra blanding til ferdig produkt.

Publisert Sist oppdatert

I en tid hvor hjemmelevering av brød er i vekst, skal BreadBot trekke forbruker tilbake til butikkene fordi den leverer ferskt og deilig brød.

Brødroboten ”BreadBot” skal vises frem på CES 2019 (Consumer Electronics Show), en av verdens største messer for forbrukerelektronikk, som går av stabelen i Las Vegas akkurat nå.

Brødroboten er en helautomatisert brødmaskin som blander, elter, hever, steker og selger brød, som en salgsautomat.

Skal trekke kundene inn i butikkene

– BreadBot skal ikke bare spytte ut brød. De fleste supermarkeder har det mistet det følelsesmessige forbindelse med forbrukeren. I en tid hvor hjemmelevering av brød er i vekst, skal BreadBot trekke forbruker tilbake til butikkene fordi den leverer ferskt og deilig brød som er produsert med litt underholdningsverdi og engasjement, sier konsernsjef Randall Wilkinson i en pressemelding.

Basen på brødroboten er 22 kvadratmeter og den har glassfronter, slik at man kan følge prosessen fra mel og vann blandes til ferdige brød kommer ut i andre enden. På tampen av prosessen går brødene inn i en nedkjølingsprosess og det er her hvor kunden kan, via en touchskjerm, velge akkurat det brødet de selv ønsker. BreadBot bruker 20 sensorer som er operative 100 ganger i sekundet til å overvåke bakeprosessen.

Wilkinson Baking Company tror «BreadBot» skal hjelpe å trekke kunder inn i butikkene, siden brødene skal være ferskere enn det som er tilgjengelig per i dag.
Wilkinson Baking Company tror «BreadBot» skal hjelpe å trekke kunder inn i butikkene, siden brødene skal være ferskere enn det som er tilgjengelig per i dag.

Ferskere brød i butikken

I følge produsenten er dette fremtiden for brødsalg i dagligvare og i spesialbutikker.

Produsenten samarbeider i skrivende stund med en utvikler i Tyskland om å lage en maskin som kan produsere surdeigsbrød. Det er uvisst når denne er klar for markedet og det er også uvisst når BreadBot eventuelt er klar i det norske markedet.

Wilkinson Baking Company skriver i pressemeldingen at brødene fra roboten er ferskere, sunnere, konserveringsfrie og mer miljøvennlige, enn de andre brødene man vanligvis finner i dagligvare.

Fakta:

BreadBot blander, elter, hever, steker og kjøler ti brød per time, og kan lage de fleste varianter av brød som krever tørre ingredienser. Fra miks til ferdig brød går det om lag 90 minutter og ny prosess settes i gang hvert 6. minutt. Maskinen kan produsere opptil 235 brød per dag.

 

Powered by Labrador CMS