– Nå er vinnerloddet kastet

Stemningen og adrealinet er på topp. Skal åtte måneders målrettet trening belønnes med gull under det nordiske mesterskapet?

Publisert Sist oppdatert

– Den som håndterer forholdene best og leverer best i henhold til kriteriene, til riktig tid, blir nordisk mester.

Landslagstrener André Løvaas har gått knallhardt ut: Kun gull er godt nok, for laget vil til VM. I oppløpet dagen før de første konkurransene begynner spenningen å merkes på kroppen.

– Vi er litt glade og litt kvalme! For nå er loddet kastet. De siste dagene har vi veid. Konditorene har gjort seg klare og har laget alle bitene til showpiecen som skal opp i morgen. Her står den pakket, og nå rigger vi standen og hele teltet.

 

Back to the 60´s

Erlend Løken Volden, Ivar Bakke, Nikolai Meling, Vibeke Løseth og Monica Smehagen Enebakk skal representere Norge i årets Nordic Bakery&Pastry Cup i Oslo 2.-3. september. Konditorlandslaget skal levere dessert, kake laget av sjokolade, iskake og en sjokoladeskulptur. Bakelandslaget skal levere showpiece, brød og bagetter og søt hvetebakst. Tema for konkurransene er «Back to the 60s»

Landslaget er godt forberedt. I hele dette året har de trent, bakerne på Sørumsand videregående skole og konditorene på Etterstad videregående skole. Den første tiden gjaldet det å sette program, former og utseende. Den siste tiden har laget fokusert på mengdetrening og finpusset alle detaljene og bevegelsene, kjørt programmet om igjen og om igjen.

 

Må tåle presset og improvisasjon

– Vi er klare til å levere så godt vi kan. Men samtidig er det slik i konkurranser at man vet ikke resultatet før dommerne har sagt sitt. En konkurranse handler ikke bare om hvor mye du har trent. Den som håndterer forholdene best og leverer best i henhold til kriteriene, til riktig tid, blir nordisk mester. I et telt med ukjent utstyr kan uforutsette ting skje. Det blir helt sikkert improvisasjoner underveis!

Å konkurrere i et nordisk mesterskap på hjemmebane legger et press på Landslaget, forteller Løvaas. Og laget må vinne konkurransene for å komme videre til VM.

– Vi håper og krysser fingrene for at vi har vært flinke – rett og slett! sier André Løvaas til Bakeri.net.

 

Powered by Labrador CMS