Leder forretningsutvikling Fra venstre: Tom Andre Hjelseth Mygland i Distribution Innovation, markedskoordinator Lene Røneid i Morgenlevering og kategorisjef Håkon Bjørhovde Kavli, Morgenlevering.

Nå er det bare å be Google om brød

Nå kan forbruker be Google om å kjøpe brød. Morgenlevering er først i Norge med å gjennomføre kjøp på stemmestyrte assistenter.

Publisert Sist oppdatert

Flere og flere oppdager hvor bra det er med leveranse fra bakeren om morgenen.

Teknologien er nå rullet ut og forbruker kan nå bestille brød ved å snakke til sin Google Home, skriver Schibsted Media i en pressemelding.

Man kan be om fersk brød på døra og neste morgen ligger det ferske brødet, eller andre varer du ha satt opp som din favoritt, i postkassen eller foran inngangsdøren din.

Bakerier som leverer via Morgenleveringer (på Østlandet) er blant annet; Brødbakerne, Daglig Brød, Norð Bakeri, Nærbakst

Først med levering

Morgenlevering er nå på plass som en tjeneste, ofte omtalt som action, i Google Assistant – og den første som kan tilby kjøp og levering av varer.

– Vi har utviklet en svært enkel løsning, som løser et reelt problem for kunden, sier Tom Andre Hjelseth Mygland, leder for forretningsutvikling i Distribution Innovation, selskapet som utvikler teknologien Morgenlevering er bygget på.

Han sier de ivrigste kundene hos Morgenlevering får leveranser nesten hver dag, og ofte bestiller de samme produktene om og om igjen.

– For oss er det svært viktig å være tidlig ute med å eksperimentere med stemmestyring. Vi ser at teknologien åpner nye muligheter for hvordan kunden enkelt kan handle hos Morgenlevering, sier Mygland.

Fra avis til brød

Morgenlevering er et selskap som leverer ferske bakevarer hjem til folk om morgenen gjennom Helthjem, distribusjonsnettverket til Schibsted, Polaris og A-Media. De klassiske avisbudene brukes i dag til å distribuere en lang rekke forskjellige produkter hjem til folk på morgenkvisten – i tillegg til aviser, selvfølgelig.

– Vi har hatt en veldig fin utvikling siste halvår. Flere og flere oppdager hvor bra det er med leveranse fra bakeren om morgenen, sier Sara Kjelstrup, som er daglig leder i Morgenlevering.

–Da Distribution Innovation foreslo å utvikle denne lydtjenesten, var det veldig enkelt å si JA! Jeg tror vi kan lære mye av å være tidlig ute. Nå blir det spennende å følge med på hvor mange som benytter seg av muligheten.

Stemmestyrte assistenter øker

I USA har hvert femte hjem allerede en smarthøyttaler. Både Google, Apple og Amazon kjemper om å vinne kampen om å tilby den beste stemmestyrte assistenten, som kan hjelpe deg med mange av hverdagens utfordringer. Stemmestyrte assistenter forstår muntlig tale – og kommuniserer med brukeren som i en vanlig samtale.

I høst ble Google Assistent lansert på norsk – og en rekke tjenester har allerede vært lansert. Fra Schibsted kan du for eksempel få VG-nyhetene på lyd.

Nå er norsk også blitt tilgjengelig som språk på Google Home og andre stemmestyrte enheter som kjører på Googles programvare. Stemmestyrte assistenter var en populær gave i norske hjem denne julen

Morgenlevering er første selskap som lar deg kjøpe varer ved å snakke på norsk til Google-drevne smarthøyttalere.

Ble utviklet under et hackathon

Prototypen til tjenesten som nå er lansert, ble laget under et hackathon for utviklerne i Distribution Innovation.

Når brukeren snakker med Google Assistent, sendes en melding gjennom et  API (et grensesnitt mellom ulike teknologiløsninger) til Morgenlevering. Der gjennomføres kjøpet og betalingen umiddelbart – og en melding går tilbake om at varene er bestilt. Brukerne har full kontroll over hva han har bestilt og kan gjøre endringer på sin side hos Morgenlevering.no.

I første versjon av tjenesten kan brukeren bestille det  man allerede har definert som sin favoritt på Morgenlevering.no. Dette gjør tjenesten enkel å bruke for kundene sammenlignet med å bygge hele handlekurven ved hjelp av stemmestyring. Blant annet unngår man risikoen for at produkter med lignende navn blir forvekslet.

– Hvis vi har bestillingen på f.eks. et brød innen klokken 21, blir det nybakte brødet levert hjem til kunden før klokken 07:00 neste morgen uten at det koster noe ekstra,  sier markedssjef Mira Kahn i Morgenlevering.

Først i Norge

– Nordmenn har virkelig tatt taleteknologi i bruk etter at vi lanserte den norskspråklige Google-assistenten i høst, og Morgenleverings nye integrasjon vil gjøre hverdagen enda smidigere for norske brukere. Dagens forbrukere ønsker en rask og friksjonsfri handleopplevelse, så dette er noe vi tror norske brukere virkelig vil sette pris på, sier Google Norges informasjonssjef Helle Skjervold.

– Det er veldig spennende at Morgenlevering er første selskap ut her i Norge til å benytte seg av muligheten til å utvikle denne typen stemmestyrt transaksjon til Google-assistenten.

Powered by Labrador CMS