Lang kø ved kassa på åpningsdagen av utsalget i Mosjøen.
Lang kø ved kassa på åpningsdagen av utsalget i Mosjøen.

Mottatt med åpne armer

Bjarne Mosås og resten av gjengen bak Bodø Bakeri satser tungt på Helgeland og åpnet rett etter påske ett bakeri og tre bakeriutsalg på tre dager.

Publisert Sist oppdatert

Problemet var ikke at det var for mye folk, men at vi ikke klarte å produsere nok varer i forhold til etterspørselen.

Pågangen etter ferske bakervarer i Helgeland har vært stor.

– Dette har vært veldig morsomt og det har gått over alle forventninger, forteller Bjarne Mosås om den heftige rekken med nyåpninger på Helgeland.

Mye folk

I uken etter påske var det klart for åpning av splitter nye Helgeland Bakeri, som er lokalisert i Mosjøen. Her er det også ett utslag og omtrent samtidig åpnet det ett nytt utsalg i Mo i Rana og ett i Sandnessjøen. Enda et utsalg skal åpnes i Brønnøysund til høsten. Bakeriet i Mosjøen skal serve utsalgene.

– Åpningene har gått utrolig bra, i Mosjøen hadde vi kø ut av døra. Problemet var ikke at det var for mye folk, men at vi ikke klarte å produsere nok varer i forhold til etterspørselen, forteller Mosås.

Godt marked i Helgeland

Nå, drøye seks uker etter åpning er det litt tidlig å ha en helt klar oversikt om hvor mye som selges på de ulike utsalgene, men Mosås forteller at det selges masse bakervarer.

– Vi har fått en idé om mengder, men vi er fremdeles ikke helt innkjørt så kort tid etter åpning. Det som er sikkert er at alle utsalgene går meget bra og vi får gode tilbakemeldinger fra kundene om at de er strålende fornøyd med oss. Markedet for ferske bakervarer i Helgeland er veldig godt, er vår vurdering så langt.

Ventet lenge på ferske bakervarer

I Sandnessjøen og Mosjøen har innbyggerne ventet lenge på et bakeriutsalg, og det er her omsetningen er høyest av nyåpningene.

– Det er flere år siden folk i Sandnessjøen og Mosjøen har hatt tilgang på ferske bakervarer og de setter virkelig pris på at vi nå er tilstede. Vi får masse tilbakemeldinger på epost og på Facebook om at folk setter pris på oss og at de nå skal bruke tilbudet og beholde oss her. Det har oppstått en lokal lojalitet og det ser vi på besøkstallene i kafeene og på omsetningen, forteller Mosås.

Fra åpningen av utsalget i Sandnessjøen
Fra åpningen av utsalget i Sandnessjøen

Møter konkurranse

I Mo er det andre bakeriutsalg og utsalget som Mosås åpner i Brønnøysund i løpet av høsten 2017, vil også møte konkurranse.

– I Brønnøysund og Mo opererer vi ikke alene som i Mosjøen og Sandnessjøen, men vi tror det er rom for oss likevel. Vårt konsept er noe annerledes enn konkurrentenes og vi tror det er liv laga, sier Mosås.

Tidligere i år åpnet Bodø Bakeri også en ny kafé i Bodø og det skal åpne enda ett nytt utsalg i Bodø til høsten.

Powered by Labrador CMS