Det tradisjonsrike bakeriet fyller 70 år i oktober og lever fremdeles i beste velgående! Det at man har overlevd i bransjen siden slutten av annen verdenskrig er slett ingen garanti for å lykkes i en tid med store strukturendringer. Waagans har hatt fokus på nødvendig omstilling. Et av satsingsområdene i fjor var å styrke salget over disk, siden brødleveransene til butikk-kjedene har gått kraftig ned i volum.

Økt fokus på markedsføring og moderniserng av lokalene er andre satsingsområder.

Strategien ser ut til å ha virket. I fjor var driftsinntektene 7 163 000,- kroner, mot 6 839 000,- året før.

 

Ettertraktet 70-åring

Etter en hektisk sommer, med mange turister og lange, travle dager, kan Waagans Bakeri og Konditori se frem til en skikkelig feiring av 70-års dagen i oktober. Det blir garantert servert marsipankake, for noen tradisjoner holder Waagans fast ved.

Signaturprodukter som napoleonskake, marsipankake, julekake, vørterkake og tradisjonell hvetebakst blir fortsatt å finne i diskene fremover, lover daglig leder May Helen Losgård.

Waagans får ros for de ferske produktene sine. Kundene kommer innom for å kjøpe brød og bakst som de enten kan nyte i de koselige lokalene, eller ta med seg.

 

Kvalitet og service

Til syvende sist er det menneskene som jobber hos Waagans som kan avgjøre om suksessoppskriften fører til et bra sluttresultat. Kvalitet, høy arbeidsinnsats og et ønske om å stadig bli bedre er drivkraften. Det er dette som skal sikre driften fremover i årene som kommer:

– Kvalitetsprodukter med gode råvarer og blide, serviceinnstilte medarbeidere som sørger for at alt er på stell, understreker daglig leder May Helen Losgård Waagan til Bakeri.net.