Telemarksrøra (med tihold i Vestfold) satser stort på vaffel.
Telemarksrøra (med tihold i Vestfold) satser stort på vaffel.

Millioner av vafler

Telemarksrøra AS har hatt en god vekst de siste årene. Målet er å bli verdens beste vaffelselskap.

Publisert Sist oppdatert

I fjor solgte vi 330 000 liter vaffelrøre.

Telemarksrøra AS ble startet av gründer Stine Åsland i 2007. Bedriften selger et vaffelkonsept bestående av ferdig vaffelrøre og et egenutviklet vaffeljern. Kundene er beninstasjoner, storhusholdning, kaféer og hoteller. Det spesielle vaffeljernet kan stå på hele døgnet, slik at vaflene alltid kan serveres nystekte.

God vekst

— I fjor solgte vi 330 000 liter vaffelrøre. Det blir noen millioner med vaffelplater, sier daglig leder Petter Henriksen.

Noen millioner vaffelplater blir det også noen millioner kroner av. Telemarksrøra har hatt en jevn omsetningsøkning hvert år siden 2011. Den gang omsatte selskapet for 8 millioner kroner. I 2015 var omsetningen oppe i 11,6 millioner kroner. Resultatet før skatt i 2015 var på 460 000 kroner.

— Målet vårt er å bli verdens beste vaffelselskap, forteller Henriksen.

Telemarksrøra (med tihold i Vestfold) satser stort på vaffel.
Telemarksrøra (med tihold i Vestfold) satser stort på vaffel.

Tre typer

Telemarksrøra er laget av naturlige ingredienser og leveres frossen. Den finnes i tre varianter: Tradisjonell vaffelrøre, en grov type med havregryn og rug samt en variant med eple og kanel.

— Vi selger mest av den tradisjonelle, men den sunnere typen er på vei opp. Her erstattes noe av sukkeret med den naturlige søtsmaken fra rug og havre. Den med eple og kanel smaker på en måte som eplekake, forteller han.

Telemarksrøra holder til på Borgeskogen i Stokke i Vestfold og har i dag ni ansatte.

 

Powered by Labrador CMS