– Hva betydde seieren i fjorårets julekakekonkurranse for deg og ditt bakeri?

– Det betydde veldig mye. Vi fikk en stor opptur med en gang vi hadde vunnet med tanke på salget. Totalt sett ble fjoråret et superbra år med ny salgsrekord. Vi solgte også spesielt mye av julekaken som vi vant med. Den ble veldig populær blant kundene våre. Vanligvis solgte vi mye julekaker på tirsdager og fredager, men nå er det hver dag i julesesongen. Folk sto i kø for å få kjøpt julekaken.

– Hvor fikk du inspirasjon til å lage julekaken du vant med?

– Vi var et team på tre personer som utviklet denne kaken. Vi har alle mye erfaring i faget, så dette gjorde vi uten å bruke veldig mye tid, men tanken var selvfølgelig hele tiden å bruke gode råvarer. Det er det vi ønsker å fokusere på med alle våre produkter. Ekte, gode råvarer.


– Hvilke tilbakemeldinger fikk du på julekaken?

– Kundene våre var meget positive. Spesielt i Kristiansand, der har det vært stort rush av kunder. Vi skal etter hvert åpne et utsalgsted i byen, og da hjelper det med god omtale.


– Hvorfor tilsetter du meieriprodukter i julekaken?

– På grunn av smaken. Smør er godt! Du kan kjenne det med en gang det ikke er brukt ekte smør. Vi prøvde å lage produktet med margarin og andre fettprodukter, men ingenting slå smaken av ekte smør. I tillegg krever kundene det. I julekaken vår bruker vi vanlig TINE® Meierismør, 25 kg.


– Hvorfor vil du anbefale andre bakerier å delta på en slik konkurranse? Hvem vil du utfordre til å delta i konkurransen i år?

– Det er en gøy ting å være med på. I tillegg får man god omtale og det er morsomt for de ansatte. Jeg vil anbefale alle andre i bransjen til å delta! Kanskje spesielt Geheb i Kristiansand.