Larsens Bakeri ble etablert i 1995 av baker og konditor Kim Åge Larsen, sønn av den danske bakeren, Svend Åge Larsen. Kona Solveig er også med i bedriften. Det samme er fire av deres fem barn. Det er med andre ord en skikkelig familiebedrift der barna tidlig lærte å ta et tak i bedriften. Bedriften omsatte i fjor for vel 14 millioner kroner og har rundt 35 ansatte.

Bakeriet har et godt utvalg av gode gamle danske og norske oppskrifter. Her får du kaker og bakervarer av god kvalitet. I dag har de utsalg både i Farsund og Vanse. I tillegg finner du deler av bakeriets sortiment hos 15 dagligvarebutikker i store deler av Agder. Bakeriets velrenommerte produkter gjør at de er å finne i hyllene hos alle kjedene.

Sparer veldig mye tid

Å gå over til MyFoodOffice skulle vise seg å bli bakeriets mest lønnsomme investering noensinne. De gikk fra mange manuelle og arbeidskrevende prosesser til en løsning som skulle revolusjonere hele bedriften.

– Tidligere brukte vi Mammut som regnskaps- og bestillingssystem. Det er et generelt system og var knyttet til en installasjon på en enkelt PC. Med MyFoodOffice har vi fått et skreddersydd system for bakerbransjen og som i tillegg er tilpasset oss. Er det noe du vil ha tilpasset, så er det bare å ta en telefon eller sende en e-post. I andre enden er det noen som både kan systemet og bakeridrift. I tillegg er de veldig fleksible. Innspill til endringer og tilpasninger blir ordnet umiddelbart eller i løpet av veldig kort tid. Vi har aldri opplevd maken, sier Kim Åge Larsen.

– Vi begynte med allergener og deklarering. Senere har vi fortsatt med kalkyle, og ikke minst med bestilling og fakturering. Det har gitt en vanvittig innsparing. Bare for min egen del sparer jeg 40-50 timer i måneden. Det er helt vilt. Jeg trodde ikke det var mulig. Her ligger alt i systemer og lar seg fikse med enkle tastetrykk.

Bruk av MyFoodOffice har frigitt mye tid som nå brukes i produksjonen og til mer fritid.

Bruk av MyFoodOffice har frigitt mye tid som nå brukes i produksjonen og til mer fritid.

Foto: Cecilie Nilsen, Lister24

– Vi sparer også en time hver dag ved at butikkene legger inn sine egne bestillinger. Det eneste vi gjør er å skrive ut pakkseddel. Med to tastetrykk går fakturaen ut til alle. Operasjonene kan gjøres fra hvor som helst. Er du på ferie, men har tilgang til en PC, så kan du lett ordne det der du er.

– Før brukte vi for eksempel veldig lang tid på å lære opp en person før vi dro på ferie. Nå har vi mange brukere av MyFoodOffice. Programmet er intuitivt og lett å bruke. Med mange brukere har vi stor fleksibilitet i forhold til både ferieavvikling og ved sykdom.

– Dette må være det mest geniale som er oppfunnet i bakerbransjen. I alle fall er det den mest lønnsomme investeringen vi har gjort på lenge. I tillegg har vi fått bort mye frustrasjon hos kunder og ansatte.

– Jeg begynte i det små i 1995. God service har alltid vært viktig for oss. Kundene kunne sende en melding eller ringe inn bestilling eller endring frem til jeg begynte på jobb i 22-tiden. Det gikk fint i starten når det ikke var så mange kunder, men når det kommer endringer sent på kvelden fra 15-16 kunder, så blir det mange detaljer og lett å glemme noe. I MyFoodOffice har kundene frist til å legge inn sin bestilling til klokken 16. Det har skapt en roligere hverdag. Og du slipper å legge inn ordrer og endringer manuelt etterpå. Når du har jobbet hele natta er det godt å slippe å sette seg ned med kontorarbeid etterpå, sier Kim Åge.

Kundene bestiller nå sine egne varer og oppdager også mye produkter i nettbutikken. Det har gitt Larsens Bakeri et litt uventet mersalg.

Kundene bestiller nå sine egne varer og oppdager også mye produkter i nettbutikken. Det har gitt Larsens Bakeri et litt uventet mersalg.

Foto: Cecilie Nilsen, Lister24

Mer produksjonstid og fritid

Hva skal den ledige tiden brukes til?
– Den brukes i produksjonen og så blir det mer tid til å være mer sosial. For oss som familiebedrift der både jeg og kona og fire barn jobber i bedriften har familiearrangementer og familieturer vært en stor driftsmessig utfordring. Nå kan vi både dra på ferie sammen og ha familiære sammenkomster uten bekymring for driften i bakeriet. Bare det er en herlig gevinst, sier Kim Åge Larsen.

Datteren Melissa nikker og smiler, vel vitende om at det er mye takket være hennes ultimatum der hun krevde at faren tok i bruk moderne teknologi i bedriften. Hun truet faktisk med å slutte om dette ikke ble tatt tak i. I dag er de begge fornøyde med at bedriften tok et viktig teknologisk veivalg.

– MyFoodOffice koster litt mer enn løsningen vi hadde tidligere, men det er verdt hver krone. Vi sparer jo så sabla mye tid på alt. Vi sparer faktisk nesten inn en hel stilling på å bruke MyFoodOffice. Det er veldig mye penger i løpet av ett år. Jeg hadde ikke trodd at vi kunne spare så mye tid på å skifte datasystem, sier Kim Åge Larsen.

Danica Noel Larsen og Solveig Elida Kleppe Larsen hos Larsens Bakeri på Lista.

Danica Noel Larsen og Solveig Elida Kleppe Larsen hos Larsens Bakeri på Lista.

Foto: Cecilie Nilsen, Lister24

Ekstra salg

Ved at kundene bruker MyFoodOffice får de også sett deres øvrige utvalg. Ofte er det slik at kunden bestiller det de alltid har bestilt, men når kunden må inn i systemet for å bestille blir de også presentert bedriftens øvrige produkter. Det har gitt Larsens Bakeri et litt uventet mersalg i form av bestilling av andre produkter.

– MyFoodOffice gjør hele sortimentet godt synlig for kunden. Det har vært en uventet gevinst, sier far og datter.

 

Vil du vite mer om MyFoodOffice?

Vi forteller deg gjerne hvordan vi kan bedre hverdagen i ditt bakeri! Ta kontakt for en uforpliktende prat! Snakk med Martin Lang på +452 48 912, epost martin.lang@myfoodoffice.com, eller book et møte nedenfor.