Ødegaarden Bakeri og Konditori på Vinstra har fire bakerikafeer og en foodtruck. Hver dag produserer de varer til egne utsalg, 20 dagligvarebutikker, samt kantiner, institusjoner og barnehager. Bakeriet fra 1898 kom til et punkt at de måtte se på egne prosesser, ikke minst på grunn av mye manuelt arbeid og feil.

Lett overgang

Overgang til nye systemer og rutiner kan være krevende, og kan også møte motstand i bedriften.

– Overgangen fra vårt primitive papirsystem til MyFoodOffice har gått overaskende bra. Underveis i prosessen var jeg positivt overasket over at jeg ikke fikk mer motstand i organisasjonen. De ansatte skulle tross alt forholde seg til nye brødbestillinger, nye lister når de skulle bake brød på natta og når de skulle pakke brød til butikkene. Det gikk overaskende bra. Selvfølgelig fikk jeg noen kommentarer, men det har vært rettferdige kommentarer. Noen av dem har vi tatt videre med Martin Lang i MyFoodOffice som innspill til forbedringer. Noen av innspillene har allerede blitt implementert i løsningen, mens andre står på listen over ny funksjonalitet på noe lengre sikt, sier Anette Nyheim Lunde og Merete Brendstuen i Ødegaarden Bakeri og Konditori.

– Man trenger ikke å være dataingeniør for å bruke MyFoodOffice. Vi hadde en times opplæring med de ansatte. Etter det var jeg med og veiledet dem litt da de tok i bruk systemet. Deretter så har dette gått på skinner.

Anette Nyheim Lunde (t.v.) og Merete Brendstuen i Ødegaarden Bakeri og Konditori er overraket over lett overgangen til MyFoodOffice gikk. Bakeriet ser allerede effekten og forventer å spare tid fremover.

Anette Nyheim Lunde (t.v.) og Merete Brendstuen i Ødegaarden Bakeri og Konditori er overraket over lett overgangen til MyFoodOffice gikk. Bakeriet ser allerede effekten og forventer å spare tid fremover.

 

Forventer å spare tid

Ødegaarden Bakeri og Konditori tok i bruk MyFoodOffice 1. september. De har foreløpig tatt i bruk ordredelen og skal gradvis ta i bruk de øvrige modulene i løsningen.

– Vi forventer å spare tid når vi har tatt i bruk hele løsningen. Nå i starten legger vi inn bestillingene for våre kunder, men etter hvert skal kundene selv legge inn sine bestillinger. Da sparer vi mye telefontid, og så slipper vi ansvaret for tastefeil og misforståelser med kunden om mengder.

MyFoodOffice har også gjort bakeriet mindre sårbart.

– Tidligere var det kun to personer i bakeriet som kunne ta imot en ordre. Med MyFoodOffice kan mange flere ta imot order. Vi trenger ikke å ha noen på kontoret for å legge inn ordrer manuelt fra en lapp som kommer inn. Nå gjør vi det kun én gang og så ligger det i systemet. Ordremottak og innlegging av ordrer var en flaskehals for oss. Siden MyFoodOffice er en skyløsning kan vi også sitte hvor som helst og gjøre denne jobben. MyFoodOffice har gjort oss mindre sårbare, gitt oss større fleksibilitet og en større trygghet for at vi hver dag kan levere på beste måte, ikke bare på produkter, men også alt det andre rundt som pakksedler, ordrelister, produksjonslister og fakturering – alt som gjør oss til en god og attraktiv leverandør, sier Anette Nyheim og Merete Brendstuen.

Livet i Ødegaarden Bakeri og Konditori sine fire utsalg har blitt enklere med MyFoodOffice.

Livet i Ødegaarden Bakeri og Konditori sine fire utsalg har blitt enklere med MyFoodOffice.

 


Vil du vite mer om MyFoodOffice?

Vi forteller deg gjerne hvordan vi kan bedre hverdagen i ditt bakeri! Ta kontakt for en uforpliktende prat!


 

 

 

452 48 912 | support@myfoodoffice.com | www.myfoodoffice.com