Melissa Larsen har vokst opp i Larsens Bakeri som drives av hennes far og mor. Etter hvert har også flere av Melissas søsken kommet inn i bedriften. Men én dag var det nok. Hun var lei av tungvinte og til dels manglende systemer i en stadig mer krevende drift etter hvert som bedriften vokste. Etter at hun fikk vite om MyFoodOffice via et bakeri Kristiansand, stilte hun et ultimatum til faren: Enten måtte faren legge om kursen og ta i bruk ny teknologi, ellers så sluttet hun i bedriften.

Livredd for noe nytt

Men far i huset, Kim Åge Larsen, skulle egentlig ikke ha noen forandring i datasystemet. I dag er Kim Åge både glad og takknemlig for at datteren satte hardt mot hardt for å finne en mer moderne og tidsbesparende måte å jobbe på.

– Jeg er så glad for at vi gjorde dette. Jeg er baker og har ikke data i fingrene. Jeg var livredd for å gjøre noe galt og fryktet derfor å gå over til noe helt nytt. Noe skeptisk stilte jeg til et videomøte med Martin Lang i MyFoodOffice. Det skapte trygghet for at systemet var lett å forstå og bruke, også for en som er dårlig på data slik som meg. Like viktig var det å vite at vi hadde noen som kunne hjelpe oss hvis vi stod fast. I ettertid viste det seg at min bekymring var grunnløs. De er bare en telefonsamtale unna. Står jeg fast, så deler vi skjerm, så hjelper de meg gjennom.

Fire av seks blad Larsen som jobber i Larsens Bakeri. Fra venstre Melissa Larsen, Solveig Elida Kleppe Larsen, Danica Noel Larsen, Isabel Elida Larsen. Nå har alle fått en ny hverdag med bruk av ny teknologi.

Fire av seks blad Larsen som jobber i Larsens Bakeri. Fra venstre Melissa Larsen, Solveig Elida Kleppe Larsen, Danica Noel Larsen, Isabel Elida Larsen. Nå har alle fått en ny hverdag med bruk av ny teknologi.

Melissa krevde ikke bare endring, hun har også lagt inn all data inn i programmet.

– Det har vært en del jobb å legge inn både produkter og oppskrifter, men nå nyter vi godt av den jobben hver eneste dag. Nå er den daglige driften en drøm, sier Melissa og fortsetter:

– Vi har hatt mye å hente på å ta i bruk ny teknologi og tror det også gjelder flere bakerier og konditorier. Den største gevinsten har kommet etter at vi har samlet alt i ett og samme system. Den tiden vi sparer på kontorarbeid, bruker vi i produksjonen. Vi er på en liten plass og sliter med å rekruttere bakere og konditorer. Da er det viktig at vi kan frigjøre tid slik at vi får brukt flest mulig timer i produksjonen, sier Melissa.

Sparer veldig mye tid

Å gå over til MyFoodOffice skulle vise seg å bli bakeriets mest lønnsomme investering noensinne. De gikk fra mange manuelle og arbeidskrevende prosesser til en løsning som skulle revolusjonere hele bedriften.

– Tidligere brukte vi Mammut som regnskaps- og bestillingssystem. Det er et generelt system og var knyttet til en installasjon på en enkelt PC. Med MyFoodOffice har vi fått et skreddersydd system for bakerbransjen og som i tillegg er tilpasset oss. Er det noe du vil ha tilpasset, så er det bare å ta en telefon eller en e-post. I andre enden er det noen som både kan systemet og bakeridrift. I tillegg er de veldig fleksible. Innspill til endringer og tilpasninger blir ordnet umiddelbart eller i løpet av veldig kort tid. Vi har aldri opplevd maken, sier Kim Åge Larsen.

Foto: Cecilie Nilsen, Lister24

– Vi begynte med allergener og deklarering. Senere har vi fortsatt med kalkyle og ikke minst med bestilling og fakturering. Det har gitt en vanvittig innsparing. Bare for min egen del sparer jeg 40-50 timer i måneden. Det er helt vilt. Jeg trodde ikke det var mulig. Her ligger alt i systemer og lar seg fikse med enkle tastetrykk.

– Vi sparer også en time hver dag når butikkene legger inn sine egne bestillinger. Det eneste vi gjør er å skrive ut pakkseddel. Med to tastetrykk går fakturaen ut til alle. Operasjonene kan gjøres fra hvor som helst. Er du ferie, men har tilgang til en PC, så kan du kan du ordne det.

– Før brukte vi for eksempel veldig lang tid på å lære opp en person før vi dro på ferie. Nå har vi mange brukere av MyFoodOffice. Programmet er intuitivt og lett å bruke. Med mange brukere har vi stor fleksibilitet i forhold til både ferieavvikling og ved sykdom.

– Dette må være det mest geniale som er oppfunnet i bakerbransjen. I alle fall er det den mest lønnsomme investeringen vi har gjort på lenge. I tillegg har vi fått bort mye frustrasjon hos kunder og ansatte.

– Jeg begynte i det små i 1995. God service har alltid vært viktig for oss. Kundene kunne sende en melding eller ringe om bestilling eller endring i sin bestilling frem til jeg begynte på jobb i 22-tiden. Det gikk fint i starten da det ikke var så mange kunder, men når det kommer endringer sent på kvelden fra 15-16 kunder, så blir det mange detaljer og lett å glemme noe. I MyFoodOffice har kundene frist til å legge inn sin bestilling til klokken 16. Det har skapt en roligere hverdag. Og du slipper å legge inn ordrer og endringer manuelt etterpå. Når du har jobbet hele natta er det godt å slippe å sette seg ned med kontorarbeid etterpå, sier Kim Åge.

Solveig Elida Kleppe Larsen og de andre ansatte i Larsens Bakeri gleder seg over at hverdagen med allergener og deklarering har blitt mye enklere med MyFoodOffice.

Solveig Elida Kleppe Larsen og de andre ansatte i Larsens Bakeri gleder seg over at hverdagen med allergener og deklarering har blitt mye enklere med MyFoodOffice.

Foto: Cecilie Nilsen, Lister24

Ekstra salg

– Ved at kundene bruker MyFoodOffice får de også sett vårt øvrige utvalg. Ofte er det slik at kunden bestiller det de alltid har bestilt, men når de ser også våre andre produkter, så ser vi at det også gir mersalg i form av bestilling av andre produkter. MyFoodOffice gjør hele sortimentet godt synlig for kunden. Det har vært en uventet gevinst, avslutter far og datter.

Familiebakeri inn i fremtiden

Larsens Bakeri ble etablert i 1995 av baker og konditor Kim Åge Larsen, sønn av den danske bakeren, Svend Åge Larsen. Kona Solveig er også med i bedriften. Det samme er fire av deres fem barn. Det er med andre ord en skikkelig familiebedrift der barna tidlig lærte å ta et tak i bedriften. Bedriften omsatte i fjor for vel 14 millioner kroner og har rundt 35 ansatte.

Bakeriet har et godt utvalg av gode gamle danske og norske oppskrifter. Her får du kaker og bakervarer av god kvalitet. I dag har de utsalg både i Farsund og Vanse. I tillegg finner du deler av bakeriets sortiment hos 15 dagligvarebutikker i store deler av Agder. Bakeriets velrenommerte produkter gjør at de er å finne i hyllene hos alle kjedene.

 

Vil du vite mer om MyFoodOffice?

Vi forteller deg gjerne hvordan vi kan bedre hverdagen i ditt bakeri! Ta kontakt for en uforpliktende prat! Snakk med Martin Lang på +452 48 912, epost martin.lang@myfoodoffice.com, eller book et møte nedenfor.