Ødegaarden Bakeri og Konditori på Vinstra har fire bakerikafeer og en foodtruck. Hver dag produserer de varer til egne utsalg, 20 dagligvarebutikker, samt kantiner, institusjoner og barnehager. Bakeriet fra 1898 kom til et punkt at de måtte se på egne prosesser, ikke minst på grunn av mye manuelt arbeid og feil.

Mye automatikk i løsningen

– Da dere vurderte løsning, hvilke prosessere og løsninger så dere på og hvorfor ble det MyFoodOffice?
– Vi begynte egentlig med å se på kasser ute i butikken. Vi tenkte at det løser noe, men det løser ikke problemene med regnefeil og at butikker blir glemt. Deretter sonderte vi litt og var innom Din Baker hvor vi er medlem. Vi var også innom Facebook-siden Hele Norges Bakere. I tillegg fikk vi noen tips fra andre i bransjen. Vi var i kontakt med Martin Lang i MyFoodOffice og noen andre. Deretter fikk vi demonstrert de ulike løsningene, slik at vi kunne sammenligne dem. MyFoodOffice fremsto for oss som det mest moderne og brukervennlige programmet. Det var mye automatikk i løsningen. I tillegg hadde Martin Lang stor kunnskap om det å drive bakeri. Det er utvilsomt en stor fordel at du har en leverandør som forstår dine utfordringer i hverdagen, sier Anette Nyheim Lunde og Merete Brendstuen i Ødegaarden Bakeri og Konditori og fortsetter:

– Med den oppfølgingen vi har fått underveis og en leverandør som alltid er «på» er vi mer sikre enn noen gang på at vi har valgt riktig system og leverandør.

Anette Nyheim Lunde er fornøyd med å ha full kontroll på alle ordrer i MyFoodOffice.

Anette Nyheim Lunde er fornøyd med å ha full kontroll på alle ordrer i MyFoodOffice.

Har valgt riktig

– Hva med pris?
– Pris er en del av vurderingen i alle bedrifter. Prismessig er det på nivå med andre alternative løsninger, men etter hvert så ble pris mindre og mindre relevant. MyFoodOffice var i en egen klasse i å selge inn produktet og synliggjøre våre besparelser og fordeler. Det ble gjort på en måte som tok utgangspunkt i vår bedrift og vår situasjon. Og så tenker kanskje noen at det er en typisk selger som overselger, og som ikke greier å levere i etterkant, men slik har det ikke vært. MyFoodOffice har levert på alle punkter i ettertid og vi er storfornøyd med både system og leverandør, sier Anette Nyheim Lunde i Ødegaarden Bakeri og Konditori.

Lett å bruke

Anette Nyheim Lunde har lagt kunder, kategorier og priser inn i MyFoodOffice og har lagt til rette for de som skal bruke systemet i hverdagen.
– Man trenger ikke å være dataingeniør for å bruke MyFoodOffice. Vi hadde en times opplæring med de ansatte. Etter det var jeg med og veiledet dem litt da de tok i bruk systemet. Deretter så har dette gått på skinner, sier Lunde.

Livet i Ødegaarden Bakeri og Konditori sine fire utsalg har blitt enklere med MyFoodOffice.

Livet i Ødegaarden Bakeri og Konditori sine fire utsalg har blitt enklere med MyFoodOffice.

 


Vil du vite mer om MyFoodOffice?

Vi forteller deg gjerne hvordan vi kan bedre hverdagen i ditt bakeri! Ta kontakt for en uforpliktende prat!


 

 

452 48 912 | support@myfoodoffice.com | www.myfoodoffice.com