Det har skjedd mye innenfor allergener og varedeklarering siden baker og konditor Kim Åge Larsen startet Larsens Bakeri på Lista i 1995. Arbeidet knyttet til dette ble etter hvert en stor byrde som både tok tid, men som også skapte bekymring i hverdagen.

– En av våre aller største utfordringer har vært håndteringen av allergener. De siste årene har det blitt stadig mer komplisert å deklarere og holde oversikten. Det har blitt så heftig at man nesten må ansette en egen person for å følge med og oppdatere. Den store skrekken har vært at en allergiker blir syk av maten vår fordi vi har en feilaktig deklarering. Det har vært en frykt vi har hatt de siste årene, sier Kim Åge Larsen som fikk en ny hverdag da bedriften begynte å bruke MyFoodOffice.

Kim Åge Larsen og Miriam Larsen sparer mye tid i hverdagen med bruk av MyFoodOffice.

Kim Åge Larsen og Miriam Larsen sparer mye tid i hverdagen med bruk av MyFoodOffice.

Foto: Cecilie Nilsen, Lister24

Ny hverdag

– Etter at vi begynte å bruke MyFoodOffice er denne børen blitt veldig mye mindre. Systemet holder orden på alle våre ingredienser og deklarerer riktig. Og skulle det være nye råvarer eller endringer, så sender vi bare ballen videre til MyFoodOffice, så fikser de umiddelbart.

– Vi har spart veldig mye tid på få å få alle allergener deklarert gjennom MyFoodOffice. De er til enhver tid oppdatert og har tett kontakt med leverandørene. For oss gir det en enklere hverdag.

– MyFoodOffice gjør det også lettere å svare på spørsmål på allergener. Våre kunder som bestiller varer i MyFoodOffice kan selv logge seg inn og sjekke allergener. Det sparer mange telefoner inn til bakeriet om dette, sier Kim Åge Larsen som også har andre fordeler med å bruke den nye bransjeløsningen.

Store innsparinger

Etter at Larsens Bakeri også tok i bruk kalkulasjon, ordre og fakturering i MyFoodOffice har de hentet ut enda flere fordeler.

– Vi har spart veldig mye tid. Vi sparer på at kunden legger inn sine egne ordrer i løsningen og vi sparer mye tid på ordrebehandling og fakturering. Faktisk sparer vi nesten inn en stilling. Det er tid som jeg og andre heller kan bruke i produksjonen.

– Dette må være det mest geniale som er oppfunnet i bakerbransjen. I alle fall er det den mest lønnsomme investeringen vi har gjort på lenge. I tillegg har vi fått bort mye frustrasjon hos kunder og ansatte, sier Larsen.

Larsens Bakeri sine produkter er populære og er å finne i alle dagligvarekjedene i nærområdet.

Larsens Bakeri sine produkter er populære og er å finne i alle dagligvarekjedene i nærområdet.

Foto: Cecilie Nilsen, Lister24

Familiebedrift

Larsens Bakeri ble etablert i 1995 av baker og konditor Kim Åge Larsen, sønn av den danske bakeren, Svend Åge Larsen. Kona Solveig er også med i bedriften. Det samme er fire av deres fem barn. Det er med andre ord en skikkelig familiebedrift der barna tidlig lærte å ta et tak i bedriften. Bedriften omsatte i fjor for vel 14 millioner kroner og har rundt 35 ansatte.

Bakeriet har et godt utvalg av gode gamle danske og norske oppskrifter. Her får du kaker og bakervarer av god kvalitet. I dag har de utsalg både i Farsund og Vanse. I tillegg finner du deler av bakeriets sortiment hos 15 dagligvarebutikker i store deler av Agder. Bakeriets velrenommerte produkter gjør at de er å finne i hyllene hos alle kjedene.

 

Vil du vite mer om MyFoodOffice?

Vi forteller deg gjerne hvordan vi kan bedre hverdagen i ditt bakeri! Ta kontakt for en uforpliktende prat! Snakk med Martin Lang på +452 48 912, epost martin.lang@myfoodoffice.com, eller book et møte nedenfor.