#MerAv-kampanjen er i gang på nytt

Kampanjen som skal få nordmenn til å spise mer grove kornprodukter, grønnsaker og sjømat, er satt i gang for andre gang i sommer.

Publisert Sist oppdatert

De resultater vi hittil har sett har vært en økning på 2 prosent på grove kornprodukter.

Kampanjen, som består av reklamefilmer og innhold i sosiale medier, fikk stor rekkevidde sist sommer og tall som ble presentert høsten 2018, tyder på at mange forbrukere fikk med seg formidlingen.

Nå er kampanjen startet på ny. Filmer og annen informasjon som skal bidra til at folk spiser mer sunn mat, ruller over skjermer i det ganske land.

På rett vei

– De resultater vi hittil har sett har vært en økning på 2 prosent på grove kornprodukter. Dette ligger langt fra det fastsatte målet, men det konstateres likevel at vi er på rett vei, forteller Gunnar Bakke, direktør i BKLF, som følger kampanjen tett.

Tallet på 2 prosents øking er fra sent 2018 og det er ikke presentert nye tall fra Helsedirektoratet så langt i år.

Viktig samarbeid

Målet om å øke inntaket av grovt, grønt og blått, er et av delmålene i intensjonsavtalen helsemyndighetene skrev med matbransjene i 2016, en avtale bestående av seks innsatsområder. For at målsetningen skal nås, må det være et tett samarbeid mellom eier av kampanjen og bransjene.

– Jeg mener at et samarbeid med helsemyndighetene er veldig bra, spesielt når det gjelder å følge kostrådene og øke inntaket av grove kornprodukter, sjømat og frukt og grønt. Her stimulerer også Helsemyndighetene til kampanjer som støtter dette arbeidet. Sammen klarer vi dette bedre enn om vi må løse dette hver for oss, og samarbeidet mellom næringsliv og helsemyndighetene om bedre folkehelse har fått oppmerksomhet også utenfor landets grenser. Det viser sannsynligvis at det har noe unikt over seg, sier Bakke.

Bedre folkehelse

På kort sikt er målet å øke forbruket av grove kornvarer, frukt og grønt og sjømat med 20 prosent innen 2021. Overordnet er målet å redusere død av ikke smittsom sykdom med 25 prosent innen 2025.

Det er Helsedirektoratet som står bak, men de samarbeider tett med brød- og kornbransjen, frukt- og grøntbransjen og sjømatbransjen.

 

Powered by Labrador CMS