Hos Garçon på Lillestrøm stasjon er det travelt på morgenen og rundt lunsjtider. På Fjellhamar og på Rælingen regner de med mest besøk på kveldstid.
Hos Garçon på Lillestrøm stasjon er det travelt på morgenen og rundt lunsjtider. På Fjellhamar og på Rælingen regner de med mest besøk på kveldstid.

Mangedobler kapasiteten i nytt lokale

Gamle Willys Conditori på Lillestrøm blir det nye produksjonsokalet når bakeriet nå skal utvides med flere nye avdelinger.

Publisert Sist oppdatert

Jeg synes det er fint at vi kan ivareta noe av den gamle tradisjonen.

Det er travle tider for Terje Vålberg, som eier og driver håndverksbakeriet Garçon sammen med Raymond Wiig. Garçon har holdt til på Lillestrøm stasjon siden starten i 2007. Utsalget og kafedriften forblir, men om to uker flyttes produksjonen til et nytt og større lokale i Lundsalleen.

– I november kjøpte vi lokalet til gamle Willys Conditori på Lillestrøm, og om cirka to uker flytter vi hele produksjonen vår dit. Der får vi mangedoblet kapasitet. På togstasjonen har vi hatt en produksjonsavdeling på bare 50 kvadratmeter. Nå får vi nærmere 400 kvadratmeter, så det blir en stor økning for oss. Bygget inneholder ellers to leiligheter som vi skal pusse opp og leie ut, forteller Vålberg.

Som barn var han ofte innom Willys Conditori med moren sin, og han har gode minner fra stedet.

– Derfor er jeg glad for at det nå blir bakeri- og konditoridrift der igjen. Jeg synes det er fint at vi kan ivareta noe av den gamle tradisjonen, sier han.

Bjelle på døren

Terje Vålberg er daglig leder for Garçon.
Terje Vålberg er daglig leder for Garçon.

I det gamle konditoriet står fortsatt en gammel herteovn som Vålberg ønsker å ta i bruk. Han håper også at de kan få bruke noen av Willy Larsens gamle oppskrifter.

– Alle på Lillestrøm kjente Willy Larsen. Han hadde også utsalg i konditoriet sitt, og vi planlegger å åpne for litt lett servering etter sommeren. Jeg tror ikke vi kommer til å få den største omsetningen der. Derfor vil det ikke stå noen fast bak disken, men vi skal ha en bjelle på døren som ringer når noen kommer inn. Så vil det være mulig å bestille noe direkte fra bakeren eller konditoren. Vi ser også for oss at folk kan komme og hente kaker som de har bestilt på stasjonen.

Må tenke motsatt

Fra det nye lokalet i Lundsalleen skal det etter hvert leveres baker- og konditorvarer til mange Garçon-filialer i området. For noen måneder siden åpnet en ny Garçon-avdeling på Fjellhamar, og denne måneden åpnes en Garçon i SNØ, som er navnet på den nye skihallen på Lørenskog. I løpet av neste år skal det også åpne en Garçon på Rælingen.

– På Fjellhamar har vi så langt hatt mye besøk i helgene, men det har vært ganske stille fra mandag til torsdag. Vi ser nå at vi må tenke litt annerledes der, sammenlignet med stasjonen. På Fjellhamar, og også på Rælingen, kommer vi nok til å satse mer på kvelden og servering av varmmat. Mens vi tenker «bakeri og kafé» på Lillestrøm stasjon, må vi nok tenke «kafé og bakeri» på Fjellhamar og Rælingen.

Stor satsing

SNØ på Lørenskog blir Norges første innendørs skihall, og den nye avdelingen her blir en stor og viktig satsing for Garçon. Vålberg anslår at Garçon på Lørenskog vil trenge mellom 15 og 20 ansatte. SNØ åpner 15. januar i år.

– Foreløpig er det veldig vanskelig å si noe sikkert om hvordan trafikken vil bli der. De som står bak SNØ skal forøvrig også åpne en stor trampolinepark ved Lurudtoppen. Der skal de arrangeres masse barnebursdager, og dermed trenger de sikkert også mye pizza og kaker, noe vi kan levere.

I tillegg til Garçon driver Terje Vålberg og Raymond Wiig også Raus og Doktorgården i Lillestrøm.

Garçon på Lillestrøm stasjon ble startet i 2007.
Garçon på Lillestrøm stasjon ble startet i 2007.
Powered by Labrador CMS