Gründer av Grini Hjemmebakeri, Kate Günther-Ellefsen, fikk fredag prisen for Årets Bakst med 'Mandelrose' i Det Norske Måltid.
Gründer av Grini Hjemmebakeri, Kate Günther-Ellefsen, fikk fredag prisen for Årets Bakst med "Mandelrose" i Det Norske Måltid.

Mandelroser vant årets bakst

Mandelrosene fra Grini hjemmebakeri vant fredag kategorien årets bakst i konkurransen Det Norske Måltid.

Publisert Sist oppdatert

Det er veldig gøy og helt fantastisk.

Det Norske Måltid skal finne frem til de aller beste produktene i Norge. I årets konkurranse har seks uavhengige fagjuryer smakt seg frem til finalistene i Stavanger, Seljord, Oslo, Trondheim, Tromsø og Bergen.

Bygge merkevare

36 produkter var nominert til finalen hvor man skulle snevre inn til Norges 12 beste matprodukter.

I klassen for Årets Bakst var det tre finalister; Mandelroser fra Grini Hjemmebakeri, Ølsprøtt fra Attåtnæring og Heimebaka flatbrød frå Morgedal fra Skreppa.

Til slutt ble det klart at Mandelrosene fra Grini Hjemmbakeri og Kate Günther-Ellefsen ble vinner i klassen.

– Det er veldig gøy og helt fantastisk at vi, som en liten produsent og med et produkt som er utviklet her på bakeriet, vinner denne konkurransen, sier Günther-Ellefsen til Bakeri.net.

Nå håper Günther-Ellefsen at seieren kan være en døråpner fremover.

– Seierne i Det Norske Måltid kan kanskje være med å gjøre oss mer synlige. Vi ønsker å komme sterkere inn på hotellmarkedet og jeg tror dette kan være med å bygge merkevaren Grini Hjemmebakeri. Mandelroser har også vunnet en annen konkurranse tidligere, men da het den Nøtterose. Så produktet er bra, sier Günther-Ellefsen.

Mandelrosene som Grini Hjemmebakeri vant Årets Bakst i Det Norske Måltid med.
Mandelrosene som Grini Hjemmebakeri vant Årets Bakst i Det Norske Måltid med.

Kvalitetsprodukt

Juryens begrunnelse var denne:

– I årets vinner er gode råvarer satt sammen til et smakfullt kvalitetsprodukt. Produktet gjenspeiler godt håndverk og produsenten legger flid i sin tilvirkning – fra produkt til emballasje. Vinneren har et innbydende utseende, en fyldig aroma og rik smak. Konsistensen er svært god.

Verdensklasse

– Norske råvarer er i verdensklasse og det er en stor glede å følge disse suksesshistoriene. Vi ønsker at folk flest tar mer bevisste valg når de handler mat både til hverdag og fest, og heldigvis ser vi en positiv utvikling i forbrukermønsteret, sier leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Det Norske Måltid skal løfte frem norske mat- og drikkeprodusenter og være en pådriver for norsk, mangfoldig og bærekraftig matproduksjon. I løpet av 11 år har mer enn 1200 produkter blitt vurdert av våre dyktige jurymedlemmer. Vi har hatt 236 finalister. Og vi har sørget for at over 100 vinnere har fått vist seg frem for Norges restaurant- og matbransje.

Powered by Labrador CMS