Pizzagjengen bak Lofthus Samvirkelag har hatt suksess i pizzabransjen og åpner nå sin femte restaurant. Lofthus er eid av Eirik Sevaldsen og Åpent Bakeri, og det var de som startet det som nå har blitt en trend med kombinasjonsbruk av lokaler; bakeri på dagtid og pizzarestaurant om kvelden.

 

Nøktern framferd

– Vi er nøkterne folk og starter ikke opp nye nytt før det er blitt økonomi i det forrige. Men vi jobber hardt og gjør det bra og det passet godt å starte enda en restaurant på Damplassen når disse lokalene ble tilgjengelig, sier Sevaldsen, som er daglig leder i Lofthus Samvirkelag.

Lokalene er kjøpt sammen med Christopher Holm, som skal starte en ny gourmetkolonial vegg i vegg med pizzabakerne. Fra før har Åpnet Bakeri et utsalg bare 30 meter unna de nye lokalene.

 

Ingen råvarekompromiss

Selv om gründerene bak Lofthus Samvirkelag er nøkterne i sin ekspansjonsstrategi, er de alt annet når det kommer til råvarer på pizzaen.

– Gode råvarer er en av suksessfaktorene til Lofthus Samvirkelag. Vi bruker bøffelmozarella på alle pizzaer. Ingen juks. Vi jobber mye med smakssammensetningen i pizzaene våre. Toppingen skal være av høy kvalitet og smake godt. Skal vi ha reinsdyr på pizzaen, så skal det være veldig bra. Så vi tuller ikke med kvalitet. Likevel tjener vi penger uten å ta mer enn andre i bransjen per pizza, sier Sevaldsen.

 

Mel fra øverste hylle

– Vi bruker manitobamel av høy kvalitet. Med et slik mel får vi en optimal pizzabunn, noe som er av ekstrem stor viktighet for en vellykket pizza. Den skal være crunchy, luftig og lett.

Ellers i menyen til Sevaldsen finner vi både hvit og rød pizza toppet med; fennikkelsalami, steinsopp,  kraftkar, urtemarinert kylling og hvit trøffel med mer.

– Jeg drømmer om å komponere en sjømatpizza, men det er en vanskelig sammensetning. Sjømaten skal ofte bare ha et touch med varmebehandling ellers blir det tørt. Jeg jobber med saken, sier Samvirkebestyrer Sevaldsen som for øvrig er juryformann i NM i pizza som går av stabelen på Smak-messa i februar 2017.

Den nye restauranten er ventet å åpne i 2017.

 

Eirik Sevaldsen i Lofthus Samvirkelag tar pizza på alvor.

Eirik Sevaldsen i Lofthus Samvirkelag tar pizza på alvor.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media