Leverte i tide, tross mange utfordringer

I tillegg til at det var kaldere enn ventet i konkurranseteltet, fikk de norske utøverne problemer med deler av utstyret.

Publisert Sist oppdatert

På tross av alle utfordringene klarte vi likevel å levere alt i tide, og det er vi fornøyd med.

Vi hadde egentlig litt utfordringer hele veien, forteller Sunniva Nergård Myhre og Vilde Nistad Strandos til Bakeri.net, kort tid etter at de hadde levert sitt bidrag i Nordic Pastry Cup 2019.

– Vi måtte kjøpe en ny airbrush i går kveld, og i dag viste det seg at den ikke fungerte optimalt. Derfor måtte vi male store deler av showpiecen i stedet for å spraye. Så var plutselig den ene fryseren som egentlig skal holde 36 minusgrader blitt litt for varm, sier Vilde.

I luften var det imidlertid litt kaldere enn det pleier å være i starten av september, og det preget temperaturen inne i konkurranseteltet.

– Men selv var jeg helt kokt, for vi måtte springe et stykke nedover gangen for å levere oppvask. Så jeg merket faktisk ikke at det var kaldt, forklarer Sunniva.

– På tross av alle utfordringene klarte vi likevel å levere alt i tide, og det er vi fornøyd med. Og så er det veldig deilig å være ferdig nå, for de siste ukene har vært hektiske, sier Vilde.

Produktene

Oppgaven i Nordic Pastry Cup 2019 var å levere en dessert, en kake laget av sjokolademousse, en iskake og en sjokoladeskulptur.

Norges dessert var en vannbakkels med flytende karamell og cremeux med eplekompott og gresskarkjerner i bunn, i tillegg til Nyr-marengs og eplesorbet.

Sjokolademousse-kaken hadde en mazarinbunn med karamelliserte hasselnøtter og en rød sjokoladeglasur. Kaken inneholdt også bringebærkompott, yoghurtkrem og hasselnøttpralin.

Iskaken til Norge hadde en pistasj- og kokosbunn. Den bestod ellers av sitroncurd, pistasj- og basilikumis, mango- og pasjonsfruktsorbet og kokos-is.

Sunniva og Vilde endelig ferdig etter sju timers hardt arbeid.
Sunniva og Vilde endelig ferdig etter sju timers hardt arbeid.

Likt for alle

Konditorlandslagets trener, Hege Andersen, fulgte med fra sidelinjen, og skryter av jentenes innsats.

– De sto virkelig på, og jobbet rolig og godt hele veien. Vi hadde ikke forventet at det skulle være så kaldt i Oslo i dag, men denne utfordringen var jo lik for alle lagene, sier hun.

Det samme påpekte hoveddommer Günther Koerffer flere ganger.

– Sånn er det i konkurranse. Jeg har også vært dommer i en konkurranse som ble avholdt i et telt i Barcelona. Der var det altfor varmt, og det er heller ikke noe gøy når man skal jobbe med sjokolade.

– Hyggelig

Han forteller at nivået på de tre lagene i utgangspunktet var ganske jevnt.

– Men noen fikk litt mer problemer med temperaturen enn andre. Uansett synes jeg det er veldig hyggelig å være dommer i en nordisk konkurranse, som denne. Andre steder i verden dreier det seg om liv eller død, men her er det en kameratslig tone, sier Koerffer, som også synes det var fint at produktene som ble levert, bar tydelig preg av å være fra Norden.

– Alle tre lagene jobbet på en veldig ryddig og profesjonell måte, legger han til.

I likhet med Norge, klarte også Sverige og Danmark å levere sine bidrag innen tidsfristen.

Vinneren av konkurransen kåres i morgen i en felles premieutdeling for både Nordic Pastry Cup og Nordic Bakery Cup.

 

Powered by Labrador CMS