Lanserer eget signaturbrød

«Et lite Gullkorn» skal få fart på brødsalget hos Joker.

Publisert Sist oppdatert

Et knallgodt brød som vil tiltrekke kundene. Slik betegnes nykommeren på brødmarkedet, «Et lite Gullkorn»

Joker har utviklet sitt første spesiallagde brød i samarbeid med Bakehuset. Målet er å få fart på brødsalget, etter flere år med volumnedgang i varegruppen.

– Målet er å selge 30.000 av det nye brødet i uken, sier kategorisjef for brød og bakervarer i Kjøpmannshuset, Ronny Nesmark, i en pressemelding.

Nytenkning måtte til

Etter flere år med nedadgående salgskurve på brødsortimentet bestemte Joker seg for en grundig analyse. Metoden var grunnleggende: Hva ønsker Jokers kunder å ha på brødfatet?

Kartleggingen viste at kundene vil ha et anvendelig brød, som kan brukes til flere typer pålegg – både surt og søtt.  Brødet bør være smaksrikt og passe stort. Trenden går mot mindre brød i volum.

– Knallgodt!

Resultatet er altså Jokers «Et lite Gullkorn». Brødet er bakt med flere sorter korn og frø, og får derfor et høyt innhold av kostfiber. Størrelsen gjør at hele brødet spises opp mens det er ferskt.

Gullkorn har en grovhetsgrad på 65 prosent og er nøkkelhullsmerket.

– Med Gullkorn mener vi at vi har et knallgodt brød som vil tiltrekke kunder, så nå er det bare å gi gass fremover, sier Nesmark.

Surdeig og lyst malt

Et lite Gullkorn er laget på omstendelig baker vis.

– Vi bløtlegger korn og frø i god tid før vi blander inn de andre ingrediensene. Vi bruker både surdeig og lyst malt i oppskriften for å gi brødet ekstra god smak og holdbarhet, opplyser bakermester Amund Skrutvold, en av utviklerne av «Et lite Gullkorn» i Bakehuset.

Powered by Labrador CMS