Landslaget vil sette verdensrekord

Baker og Konditorlandslaget skal hjelpe Holmestrand i forsøket på en ny verdensrekord.

Publisert Sist oppdatert

– De synes dette er moro, og faglig utfordrende på en positiv måte.

Holmestand kommune har planer om å sette en ny verdensrekord – med brask og bram! Bakgrunnen for forsøket er den nye jernbanelinjen og togstasjonen som skal åpnes før nyttår. I forbindelse med markeringen av denne store begivenheten kom ideen om å lage verdens lengste pepperkaketog.

– Folk er veldig opptatt av baking. Med baking, montering og pynting av et pepperkaketog kan vi inkludere mange av kommunens innbyggere! Slik kom ideen. Så søkte vi rett og slett Guinness Book of Records og fikk godkjenning, forteller Inger Christensen, næringssjef i Holmestrand kommune.

NSB satte gjeldende verdensrekord i 2011 med et 206 meter langt pepperkaketog med 614 vogner på Oslo S. Holmestrand kommune kjører på, og vil øke rekorden med hele 44 meter! 250 meter er nemlig den samme lengden som perrongene i den nye stasjonen.

 

Landslaget er med

Toget må ha cirka 1000 vogner, på 25 centimeter hver, for å sette rekord. Holmestrand har fått den beste drahjelpen som er mulig å få for å lykkes. Baker og Konditorlandslaget har sagt ja til å bake lokomotivet og bidrar også med fagkunnskap og veiledning når togvognene skal bakes, monteres og pyntes.

– Vi er veldig glad for dette! Det er jo et element av læring i prosjektet. Vi putter dette inn i den kulturelle skolesekken og lager et opplegg for skoleelevene i kommunen. De skal lære om baking og baker/konditor yrket. Elevene skal også veiledes i dette med å bygge med mat og pynte. Dette skal de profesjonelle utøverne i Landslaget bidra til, sier Christensen til Bakeri.net.

Baker og Konditorlandslaget skal lage en instruksjonsvideo og delta under montering og pynting. De har fått æren av å lage lokomoitvet, og kommer selvsagt til å være tilstede under verdensrekordforsøket den 16. desember.

Baker- og konditorlandslaget har dessuten en holmestranding med på laget. André Løvaas er bror til Jon Løvaas, som arbeider i kulturetaten.

Av hygieniske grunner kan vi ikke spise dem.

Trenger deig og melis spons

Det er travle dager for næringssjefen i Holmestrand kommune. Mye skal på plass i forbindelse med markeringen og verdensrekord forsøket. Opplegget blir slik at elevene får med seg ferdigdeig hjem, og lager togvogn etter en bestemt mal. Så blir pepperkakevognene montert og pyntet i skolens klasserom. Landslaget kommer til Holmestrand for å veilede og inspirere på pyntedagen.

– De synes dette er moro, og faglig utfordrende på en positiv måte. Slik blir de også med på verdensrekordforsøket, sier Christensen.

Nå gjenstår blant annet å få på plass sponsoravtaler for pepperkakedeigen og melisen.

Toget skal monteres opp på perrongen i Holmestrand 15. desember. Dagen etter skal pepperkaketoget kontrollmåles og stadfestes.

 

Toget blir pynt

Den 17. desember er den offisielle åpningen av ny jernbane og stasjonen. Pepperkaketoget skal deles opp i større og mindre deler for å pynte i innganger og stasjonshallen.

– Av hygieniske grunner kan vi ikke spise dem, derfor gjør vi det slik, forteller Inger Christensen.

Show og moro blir det garantert i Holmestrand. Den nye jernbanen, et gigantprosjekt på 6 milliarder kroner, er viktig for kommunen.  Både i forhold til næringsutviklingen, reiseopplevelsen og bedring av støyproblematikken.

Powered by Labrador CMS