Landslaget har VM-planene klare

Målet er VM. Slik skal Baker- og Konditor Landslaget komme dit.

Publisert Sist oppdatert

Nordic Bakery Cup ble en bekreftelse på at det norske landslaget mener alvor om VM-planene. Et halvt års målrettet innsats ble kronet med en sølvplassering. Kategorien søt bakst ble vunnet. En meget sterk prestasjon, tatt i betraktning uhellet med showpiecen som smalt i gulvet bare to minutter før dommerne skulle vurdere den. Under Nordic Pastry Cup vant Norge dessuten prisen for beste iskake.

Da Bakeri.net tok en prat med landslagstrener Andre Løvaas etter konkurransen var han tydelig på at VM ikke lenger er et «hårete mål».

– Nordic Cup bekreftet at laget er på rett vei. Det siste halvåret har vi vært veldig fokusert på å øke prestasjonsnivået, og under konkurransen fikk vi vist at vi er på et internasjonalt nivå. Nå må folk slutte å spørre oss om vi er seriøse om VM målsetningen. Det er vi!

 

Får drahjelp

Lesaffre, som arrangerer VM kvafiseringen, har lagt merke til den norske satsningsviljen.

– Andre og landslaget har hatt en meget god utvikling, og viser motivasjon og vilje til å konkurrere om en VM plass. Dette skal vi selvfølgelig hjelpe dem med, sier administrerende direktør Mikael Hall i Lesaffre Nordic (bildet under) til Bakeri.net.

Landslaget og Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) har fått en invitasjon til å søke om en kvalifiseringsplass – og et løfte om tommelen opp dersom det formelle er i oden. Konkurransen kan finne sted om ca. et drøyt års tid. I mellomtiden skal Lesaffre sørge for at landslanget får erfaring som kan hjelpe dem i kvalifiseringen..

– Vi bidrar aldri med økonomisk støtte, siden vi har ansvaret for konkurransen. Men vi kan bistå med trening under konkurranseriktige forhold og support. Under VM baker for eksempel alle med fransk mel og ingredienser. Det er slett ikke enkelt å få til en perfekt baguette!

 


Se alle  bildene fra Nordic Pastery Cup 2016 på vår Flickr- konto.


Skal konkurrere om ni plasser

Landslaget og BKLF er glad for støtten, og varsler at de kommer til å benytte seg av treningstilbudet fra Lesaffre. Invitasjonen til en VM kvalifisering ble kronen på verket under Nordic konkurransen.

– Det er en fantastisk gest å få muligheten til å kvalifisere til VM. Ambisjonsnivået til det norske Baker- og Konditorlandslaget er å komme til VM. Det at man får en slik invitasjon ser vi veldig, veldig positivt! Denne muligheten skal vi selvfølgelig benytte oss av. Søknaden kommer til å utformet, det kan jeg garantere, sier Bakke til Bakeri.net.

VM kvalifiseringen blir imidlertid tøff!  Lesaffre regner med at om lag 100 land kan komme til å kjempe om de resterende 9 VM-plassene, da gull,sølv og bronsjevinnerne fra forrige VM er forhåndskvalifisert.

Powered by Labrador CMS