Landslagstrener Rémy Corbet lærer bort lamineringskunsten i mars. Et av produktene man kan lære om på kurset er kouign amann, en karamellisert croissant, formet som en muffin.

Lær å lage cruffins og kouign amann

Trenger du inspirasjon og påfyll, eller vil du optimalisere din lamineringsteknikk? Og kanskje lære å lage cruffins og kouign amann? Da bør du vurdere å delta på kurs i laminerte deiger med kursholder Rémy Corbet.

Publisert

Jeg trener hver eneste dag på å lage laminerte deiger.

Kursholder er altså landslagstrener og produktutvikler i Mesterbakeren, Rémy Corbet. Han lærer villig vekk lamineringsteknikker, og på dette kurset lærer han deg mer om å lage de populære bakverkene cruffins og kouign amann.

Godt forberedt

– Et 6-timers lamineringskurs er vrient, det mye planlegging på forhånd for å kunne tilby et kurs som er 100 prosent optimalt. Vanligvis lager jeg 3 – 4 deiger på forhånd, og preparerer fyll, dekor og utstyr. Jeg lager også ferdige produkter på forhånd, slik at deltagerne kan studere de produktene de skal lære å lage før vi setter i gang, forteller Rémy Corbet til Bakeri.net.

For å delta må du ha svennebrev baker/konditor, og det passer for de som ønsker å lære noe nytt, perfeksjonere denne type bakst, eller for deg som trenger inspirasjon til nye produkter.

Kouign Amman kake.
Kouign Amman kake.

Populære produkter

– Laminerte produkter er i vinden nå, så mange ønsker nok å lære det grunnleggende. Så synes jeg også at vi må bli mer kreative i bransjen, og ikke være redd for å lage forskjellige fasonger og variere fylninger i de laminerte produktene. Kundene blir ofte mer nysgjerrig og vil komme tilbake for å prøve nye varianter. Min personlige favoritt er laminert brioche.  Jeg elsker både lukten og smaken av godt smør, sier Corbet.

FAKTA

Kouign amann er en bretonsk kake, og navnet kommer av de bretonske ordene for henholdsvis kake og smør. En kouign amann blir laget med lag av smør og sukker, og blir på denne måten lignende en karamellisert croissant, formet som en muffin.

En cruffin er en hybrid av en croissant og en muffin. Dette bakverket fremstilles ved heving og steking av laminert deig i en muffinsstøpeform. Cruffinen blir deretter fylt med en krem, syltetøy, vaniljekrem eller ostemasse, og deretter pyntet.

Trener hver dag

Kursholder Rémy Corbet har inngående kompetanse på hvordan man lager disse produktene.

– Jeg trener hver eneste dag på å lage laminerte deiger, det er viktig for meg å utfordre meg selv. Nå er jeg stolt av å kunne bidra til å lære bort det jeg kan, og gi andre fagfolk inspirasjon. Det er spesielt viktig for den kommende generasjon bakere og konditorer å bli inspirert, så jeg håper mange av de ynge vil være med på kurset, sier Corbet.

Råvarer og lunsj er inkludert i kursavgiften. Kursdeltagere må selv ha med rent arbeidstøy.

Kurset holdes på Etterstad videregående skole 5. mars. Meld deg på kurset her!

Ved spørsmål, ta kontakt med fagansvarlig i Baker- og Konditorakademiet Erlend Løken Volden

 

Powered by Labrador CMS