Kunstig intelligens som ny ingrediens

Leverandøren Puratos har sett nærmere på hvordan kunstig intelligens (KI) kan revolusjonere baker- og konditorbransjen.

Publisert

Chatboten kan nemlig analysere tusenvis av resepter og ingredienser i kombinasjon med forbrukertrender- og preferanser.

Puratos er en av verdens største leverandører av ingredienser og løsninger til baker- og konditorbransjen. Selskapets misjon er å hjelpe kundene til å lykkes med sine forretninger.

Puratos tilbyr blant annet mye markeds- og forbrukerinnsikt som kan være nyttig og inspirerende for bakere og konditorer. Nå deler de sin kunnskap om hvordan kunstig intelligens kan revolusjonere baker– og konditorbransjen.

Kunstig intelligens (KI)

  • er en gren av datavitenskapen som fokuserer på å utvikle systemer og teknologier som kan utføre oppgaver som vanligvis krever menneskelig intelligens
  • refererer til maskinbaserte systemer som er i stand til å utføre kognitive oppgaver som tidligere bare kunne utføres av mennesker, slik som språkbehandling, beslutningstaking, problemløsing, læring og persepsjon
  • omfatter også områder som maskinlæring og dype nevrale nettverk, som er teknikker som gjør det mulig for datamaskiner å lære fra data og gjenkjenne komplekse mønstre

Kilde: Chat GPT

Slik ser ekspertene i Puratos for seg at kunstig intelligens kan brukes i bakerier og konditorier verden over:

1. Til å generere inspirasjon og nye ideer

ChatGPT er en kunstig intelligens-basert tekstgenereringsmodell som trenes opp gjennom maskinlæring. Bakere og konditorer kan ha stor nytte av dette verktøyet når de skal utvikle nye resepter. Chatboten kan nemlig analysere tusenvis av resepter og ingredienser i kombinasjon med forbrukertrender- og preferanser. Basert på slike analyser kan den i løpet av sekunder foreslå nye smakskombinasjoner, teksturer og presentasjoner som vanlige mennesker aldri ville ha kommet på, og som høyst sannsynlig vil begeistre kundene.

Kunstig intelligens kan også hjelpe bakere og konditorer med å skape unike og visuelt imponerende produkter som skiller seg ut i mengden. Det kan teknologien gjøre ved å analysere innholdet i sosiale medier og ulike nettsteder for å fange opp nye trender innen matpresentasjon og design.

2. Til å utvikle sunnere og mer bærekraftige produkter

KI kan hjelpe bakere og konditorer med å utvikle sunnere og mer bærekraftige produkter for den stadig voksende gruppen av forbrukere som er opptatt av både sin egen og planetens helse. Mange bakere og konditorer prøver i dag skape nye og sunnere utgaver av gamle klassikere. Og KI kan være et nyttig verktøy i dette arbeidet. Teknologien kan for eksempel brukes til å identifisere passende ingredienser som både er sunne og bærekraftige.

3. Til å skape sterkere kundeforhold

Kunstig intelligens kan selvfølgelig også brukes til å analysere kundenes tidligere kjøp og preferanser. Basert på denne informasjon kan bakere og konditorer anbefale den enkelte kunde produkter som tilfredsstiller deres personlige smak. Dette kan bidra til å skape sterkere kundeforhold og mer lojale kunder. Chat GPT kan dessuten hjelpe kundene med bestillinger ved å foreslå produkter basert på deres uttrykte ønsker og behov.

4. Til å strømlinjeforme markedsføringen

Chat GPT kan generere menneskelignende tekst, og når verktøyet i tillegg har kunnskap om forbrukernes ønsker og behov, kan den skape både overbevisende og engasjerende reklame tilpasset den enkelte kunde. Kunstig intelligens kan både brukes til å skape innholdet i reklamen og til å få den frem til riktig mottaker.

5. Til å effektivisere og automatisere driften

Til sist kan kunstig intelligens også ta seg av mange rutineoppgaver i produksjonen, slik som bestilling av råvarer og ingredienser, kvalitetskontroller og justeringer av oppskrifter. Slik kan bakerier og konditorier spare både tid og penger ved hjelp av KI.

Powered by Labrador CMS