Fredrik Lønnes onkel Johnny Williksen har malt veggmaleriet hos Harmoni Håndverksbakeri.

Kraftig økning for Harmoni

Harmoni Håndverksbakeri flyttet bare noen meter, men har økt omsetningen med 30–40 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Vi har hatt altfor mye økning til å kunne åpne en dag til.

Egentlig hadde de planer om å åpne en dag til i uken. Men slik gikk det ikke:

– Det går ikke. Nå må vi ha alle på jobb. Vi har hatt altfor mye økning til å kunne åpne en dag til, forteller Fredrik Lønne.

40 meter unna

Sammen med Stefi Haldorsen driver han det lille bakeriet i Porsgrunn som ble kåret til Årets Bakeri i fjor. Det holder åpent fra onsdag til lørdag, men har altså utsatt tirsdagsåpent. I august flyttet Harmoni Håndverksbakeri inn i nye lokaler.

Alt kornet som Harmoni Hjemmebakeri bruker, males på egen virvelmølle.
Alt kornet som Harmoni Hjemmebakeri bruker, males på egen virvelmølle.

– Det er rett ved siden av der vi var; bare 40 meter unna. Det er bare ett bygg imellom. Lokalet er finere, og det ligger på et hjørne slik at det ser litt mer attraktivt ut på utsiden. Men det er ikke mer sentralt, og det ligger ikke slik at det passerer mer folk, forteller Lønne.

Overrasket

Derfor er han overrasket over den store økningen i salget. Siden flyttingen har det ligget 30–40 prosent over tallene fra de gamle lokalene.

– Det har gått veldig bra, og det har vært veldig mye å gjøre, forteller han. Også etter seieren i Årets Bakeri i fjor ble det mange nye kunder.

I sommer ansatte Harmoni Håndverksbakeri en baker til. Likevel er det altså ikke nok ansatte til å utvide åpningstidene. – Vi får se på det senere, sier Fredrik Lønne.

Powered by Labrador CMS