Vilde Nistad Strandos skal konkurrere mot verdens beste unge konditorer i München 19.9.

Konkurrerer mot de beste

Vilde Nistad Strandos legger inn mange treningstimer i sluttspurten inn mot VM for unge konditorer. Nå gjenstår bare finpussen.

Publisert Sist oppdatert

Jeg gleder meg og kommer til å gi alt.

Detaljer, detaljer og atter detaljer. Det er her fokuset ligger nå i tiden frem mot konkurranse for Vilde Nistad Strandos. Hun skal konkurrere mot verdenstoppen blant unge konditorer i UIBC Junior World Championships for Confectioners, som arrangeres i forbindelse med iba-messen nå i september.

– Jeg ligger godt an med produktene og jeg lover at alt skal være ferdig finpusset til konkurransedagen, sier Vilde til Bakeri.net.

Satser på norske smaker

Tematikk i konkurransen er fritt og Vilde har valgt ”høst”. Det ligger an til at den internasjonale dommerstaben skal få vurdere smaker som er i sesong i Norge.

– Jeg har jobbet mye med smak i sommer og har kommet frem til produkter som skal fremheve de norske smakene som vi kjenner fra høsten. Det har vært mye testing og vi har kommet frem til blant annet kirsebær, pærer og honning som smaker jeg skal bruke. Jeg og Vibeke Løseth (lagtrener på landslaget) har vurdert det slik at vi vil satse på smaker vi selv synes funker og passer. Vi skal ikke tone noen smaker ned for å ”treffe” alle, vi vil vise frem smakene skikkelig. Men strategien kan jo også være litt risikabelt hvis ikke alle dommerne liker smakene. Men den risikoen tar vi, forteller Vilde.

Vilde Nistad Strandos er i rute med treningen frem mot konkurransen. Bildet er fra Nordic Pastry Cup 2017, hvor Vilde var med på det norske laget.
Vilde Nistad Strandos er i rute med treningen frem mot konkurransen. Bildet er fra Nordic Pastry Cup 2017, hvor Vilde var med på det norske laget.

De beste i verden

Utseende på produktene er også viktig da dette vil telle like mye som god smak i total poengscore.

– Det har også blitt mye teknikktrening, og jeg føler at det meste sitter godt og produktene ser bra ut. Det er på smak det meste av tiden har blitt investert, det er her det kan være vanskelig å treffe riktig. Ellers trener jeg hver eneste dag frem mot konkurransen, det blir mange sene kvelder. Men det må til, jeg trener for å kunne lage alle produkter litt på autopilot på konkurransedagen, jeg må kunne gjennomføre uten å tenke altfor mye, sier Vilde, som ser frem til å konkurrere mot de beste unge konditorene i verden.

Vilde Nistad Strandos

Født: 23.01.1993

Bosted: Førde

Deltager på Baker- og Konditorlandslaget siden: 2017

Utdanning: Svennebrev konditor (Danmark 2014)

Nåværende arbeidsgiver: Naustdal Dampbakeri AS

Stilling: Konditor

Konkurranseerfaring:

  • NM Ung konditor 2014 - 1. plass
  • Nordic Pastry Cup 2017 - 3. plass
  • Pris for beste kake under Nordic 2017
  • Pris for beste desserttallerken under Nordic 2017

– Hva betyr det å være med i VM for unge konditorer?

– Det er veldig viktig. Jeg håper at dette kan bidra til å løfte frem konditorfaget og kanskje få andre til å bli interessert. Personlig kan dette gi meg flere faglige muligheter i fremtiden. Så er det utrolig lærerikt, jeg lærer både fag og mye om meg i denne prosessen opp mot konkurransen. Også selve konkurransen kommer til å være viktig som læring. Jeg gleder meg og kommer til å gi alt, sier Vilde Nistad Strandos.

Åpent

Coach på Landslaget, André Løvaas forteller at Vilde ligger godt an i treningen og at det meste er klart.

– Generelt har ikke Norge kunnet hevde seg mot de beste nasjonene når det kommer til sukkerarbeid, men Vilde har jobbet godt med dette i lang tid og vi tror hun skal kunne vise seg godt frem i VM, sier Løvaas.

Ledelsen i Landslaget mener VM-konkurransen står helt åpent.

– Vi vet veldig lite om de andre utøverne og det er en god ting. Jeg tenker at dette er en åpen konkurranse. Liker dommerne smakene Vilde presenterer, ja så kan dette gå langt. Ambisjonen er en kategoriseier og får vi til det, så er vi veldig fornøyd. Husk at konkurrentene er de beste unge konditorene i verden. Det er ganske stort og vi håper at Vildes deltagelse kan skape litt oppmerksomhet rundt faget og kanskje bidra til økt rekruttering for faget, sier Løvaas.

Powered by Labrador CMS