Bakeriet og konditoriet Geheb i Kristiansand eier i dag 60 prosent av aksjene i Drømmeplassen, som ble åpnet i Mandal for tre uker siden.

– Vi har beholdt det samme konseptet på varene i alle årene, men har begynt å tenke mer konsept i forhold til utsalgene våre. Vi ønsker å fokusere enda mer på den gode kundeopplevelsen. Lokalene er selvfølgelig viktig i en slik satsing, sa daglig leder Kjetil Hodne i Geheb AS til Bakeri.net.

Godt mottatt

Gründer Åkki Lidi driver Drømmeplassen som daglig leder. Hun mener at konkurransen i Mandal er sunt. Konseptet er, som Hodne påpekte, noe mer enn et tradisjonelt utsalg.

Driften er lagt opp som en kafé med atmosfære der folk setter seg ned for å spise bakst og andre ting. Stedet har skjenkebevilgning og lager også varmretter. Man kan også velge å kjøpe bakervarer for å ha med seg hjem.

De første ukene har Lidi kjørt kampanje på deler av sortimentet, for eksempel «ta to, betal for en». Hun er fornøyd med responsen på nyåpningen, og håper både på trofaste kafégjester og utsalgskunder.

Drømmeplassen baker i Kristiansand og flytter også deigemner for å kunne steke noe av baksten sin i Mandal, slik at gjestene kan få helt nystekt bakst.

Alle varene er, ifølge Lidi, uten tilsetningstoffer og ekstra gluten. Bakerne bruker surdeiger og nesten ikke gjær, ekte fløte og knuser alle eggene selv til kakene.

 

Edgars konsept

Edgars Bakeri har 60 ansatte og fire utsalgssteder. Bakeriet deres er lokalt på Saltverket

– Det er litt spesielt at et utenbys bakeri etablerer en filial i byen, men det er bare å se på det som et tilskudd til et fantastisk mattilbud i Mandal. Jeg tar det som et godt tegn at de har etablert seg her, for Mandal er i en fantastisk utvikling. Dette trekker også flere folk til Gågata, sier daglig leder ved Edgars Bakeri, Rune Vindsetmo til avisen Lindesnes.

Edgars har et litt annet konsept enn Drømmeplassen, men serverer også supper og småretter. Bakeriet har hatt brød, boller og konditorvarer som sin hovednæring siden Schmidts Dampbakeri la ned produksjonen i 2010. De baker lokalt og satser stort på steinovnsbakte brød, med pesto, aioli og supper til brødene. Både Edgars bakeri og Drømmeplassen har søndagsåpent.

Hvordan salget blir i sommermånedene avhenger vel så mye av været som konkurrenten, mener han. Uansett vær eller konkurranse, her gjelder det bare å stå på! påpeker Vinsetmo.

 

Plass til begge

Varehandelkonsulent Roy Michaelsen viser til en kundeundersøkelse, der bakeriutsalgene i Mandal fikk veldig gode tilbakemeldinger og ble lagt merke til.

– Det gjør ikke noe da om de har samme utvalg. Jeg tror begge bakeriene kommer til å klare seg, for konkurranse under like vilkår er bare sunt, sier han.