Klar for Halloween

Alle ti utsalgene til Råde Bakeri i Østfold har forbredt seg til Halloween, og i diskene ligger det et variert utvalg med Halloween-kaker. De satser på merkedagen som er relativt ny i norsk sammenheng.

Publisert Sist oppdatert

Vi vil at kundene skal komme inn i våre utsalg og føle at vi er med på det som skjer.

Linda Fredriksen er driftsansvarlig for utsalgene til Råde bakeri, og mener det er viktig å skape dynamikk der man møter kundene.

– Vi vil at kundene skal komme inn i våre utsalg og føle at vi er med på det som skjer. Det er ikke bare Halloween vi satser på, vi henger med på alle slike merkedager. Det er viktig at det skjer noe og at vi skaper en interesse i utsalgene, sier Fredriksen.

Alle ti utsalg har forberedt seg til Halloween, og bakeriet lager forskjellige kaker og småting med samme tema. Oransje og svart marispan går igjen, små spøkelser i disken og siruper som smaksmessig passer til gresskar.

Skal skje noe i utsalgene

– Det er ikke bare pynt og kaker, men vi lager også varme drikker som passer inn i tematikken, og vi prøver å skape et sted hvor kundene føler at det skjer noe og at vi er et sted som vet hva som foregår.

Spesielt skummelt er utsalget til Råde bakeri i Gamlebyen i Fredrikstad.

– I Gamlebyen er det stor kundestrøm og viktig at vi henger med. Butikken her pyntes også med skumle effekter. Vi selger jo en god del Halloween-varer, men mest av alt skaper vi profil til utsalgene våre. Den røde tråden for oss, er at det må skje noe i utsalgene for at kundene skal finne oss interessante og relevante, sier Fredriksen.

Har kommet for å bli

– Det er viktig at bransjen ikke sitter og ser på at andre aktører tar et potensielt bra marked fra oss. Billigkjedene er gode på merkedager som Halloween og butikkene er fulle av effekter. Jeg mener det er viktig at bakeribransjen tar tak og gjør noe som er enda mer kreativt og spennende i konkurransen med de andre. Dette er viktig da Halloween er en merkedag som har kommet for å bli, sier Geir Hansen i leverandørbedriften Sigurd Ecklund.

Mange har en nok en følelse av at Halloween er et trendblaff, men dagens ti-åring har feiret Halloween ”hele livet” og da vil det være naturlig å ta med tradisjonen etter hvert som barna vokser opp.

– Dette er en type dag som bransjen må snakke opp. Vi må se mulighetene fremover og jeg tror vi vil se en økt etterspørsel etter kaker og søtt til Halloween-fester. Lik det eller ei, men vi må følge med i timen. Halloween vil ikke forsvinne, det vil bare bli større, sier Hansen.

– Selger dere mye i forbindelse med Halloween?

 – Ja, vi selger en del, det går mye i pynt med gresskar, spøkelser, hekser og den slags. Vi har sett en øking i salget av slike varer de siste fem årene, sier Hansen.

Levrerandøren Condifa selger også Halloween-varer.

– Vi selger jo noe, men ikke veldig mye. Vi er nok for dårlige på denne merkedagen, sier daglig leder, Olaf Silsand.

Det går i oransje og svart marsipan, sjablonger og former hos Condifa.

– Jeg har nok fått et inntrykk av at det er mye godteri det går i til denne dagen, men samtidig bør bransjen være våkne da de som er barn i dag, vokser til og tar med tradisjonen videre. Det kan være at kaker blir større til Halloween-feiringer fremover, sier Silsand.

– Men hvis det skal bli noe volum, så tror jeg at det må komme på bedriftsmarkedet. Når bedrifter arrangerer Halloween-fester for sine ansatte så vil kaker bli viktig, og det kan godt hende at det skjer frem i tid. Bransjen kan nok være litt treg noen ganger på hva som rører seg og komme litt sent til festen, så Halloween er en dag vi må være med på for ikke å bli forbigått av andre aktører, sier Silsand.

Bør satse på Halloween

Georg Husebæk, daglig leder i Din Baker, ønsker engasjement fra sine medlemsbedrifter.

– Finnes det muligheter for bakeriene når dager som Halloween er blitt så populære?

– Ja, jeg mener at våre medlemsbedrifter som alle fokuserer på kvalitet og håndverk bør satse på Halloween og andre merkedager i butikkene. Dette er gode anledninger til å vise frem lokal kreativitet og faglig dyktighet. Yrkesstolthet og lokalt engasjement i denne typen begivenheter er viktig for å få fornøyde kunder som kommer igjen gang på gang, sier Georg Husebæk, daglig leder i Din Baker.

Powered by Labrador CMS