Fra torsdagens juleverksted hos Kakemesteren i Åmli.

Juletradisjoner gir avkastning

Det er julekakene som forbindes med Åmli og Kakemesteren AS, og med en kraftig omsetningsøkning kan julefreden snart senke seg.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har klart å øke omsetningen med 2,5 millioner kroner, som er en kombinasjon av julekakestigning og en ferskvaresatsning på vafler, sveler og pannekaker.

Bakeri.net slår av en kjapp førjulsprat med Elizabeth Lange Folgen, som er daglig leder hos Kakemesteren AS – bedre kjent under merkenavnet «Åmli». Når jeg snakket med Elizabeth i januar, kunne hun fortelle at julekakeordrene i 2014 gikk opp 20 prosent – med det beste resultatet så langt.
– Vi har klart å øke omsetningen med 2,5 millioner kroner, som er en kombinasjon av julekakestigning og en ferskvaresatsning på vafler, sveler og pannekaker. Vi er veldig fornøyd med det i år, sier Elizabeth.

De ferske vaflene som er klare til å nytes etter en runde i ovnen eller mikrobølgeovnen, er en satsing som hun har vært veldig spent på.
– Vaffelen er noe som de fleste har et veldig personlig forhold til, det fins sikkert like mange oppskrifter som det er folk som lager dem. Vi har jobbet en del med resepten, og det går veldig bra. Vi er fornøyde, forteller Elizabeth.

 

Har dere noen nye produkter i år?– Vi har vafler og sveler ute i dagligvarer. Men med julekakene der er vi veldig tradisjonelle, ler Elizabeth. – Boksene og kromkakene går veldig godt, det er dem vi produserer mest av med en økning i år.

Nå har Kakemesteren tre maskiner kjørende samtidig, og kjører trippelskift på kromkakene for å få det ferdig.
– Det er ikke noe forandring på julekakene. Vi skal utvide neste år – det er viktig å være nytenkende og videre utvikle sortimenet. Vi begynner etter jul, forteller hun.

Samles til julestemning og førstesmaking

I fjor satte bakeriet i Åmli i gang letingen etter nye, gamle julekakeoppskrifter, og satte en «etterlysning» på kakeboksene sine etter gode forslag fra kundene.

Fikk dere inn noen forslag?
– Nei det gjorde vi faktisk ikke, det kom ingen forslag. Men vi vil se på til neste år og samarbeide med et par lokale bakere. Det er mange eldre julekaker som er blitt litt glemt, sier Elizabeth.

Når jeg snakker med den daglige lederen på telefonen, forstår jeg at det er førjulshektisk i bakeriet. For tredje året på rad arrangerer Kakemesteren juleverksted for de små inne i produksjonslokalene,  og med et kafé-hjørne for de eldre med et utsalg.
– Alt er gratis med kafé og verksted. Vi produserer for hele landet, men det er fint å få bygda litt inn hos oss, og de får førstesmaken på alle produktene. I fjor var det 50-60 barn, og totalt noen hundre personer var innom dørene, avslutter Elizabeth Lange Folgen, før hun hektisk må videre for å gjøre klart siste rest til juleverkstedet.

Powered by Labrador CMS