Koronautbruddet gir flere utsatte bransje-konkurranser i 2020, som samtlige flyttes til neste år. Dermed vil 2021 bli et hektisk år for baker- og konditorlandslaget, og ledelsen leter nå etter flere deltagere.

Viktige konkurranser

Konditorlaget skal være med i Nordic Bakery & Pastry Cup og de skal også være med i kvalifiseringen til Coupe du monde de la pâtisserie.

– Konditorene har mange nye på laget og det vil bli et travelt år med all trening og konkurranse. I 2020 har vi startet det som vi skal bygge laget videre på, og vi fikk inn svært mange dyktige konditorer. Disse håper og tror vi skal kunne levere godt i konkurranser fremover. Men med alle konkurransene vi skal på i både 2021 og 22, så vil vi trenger flere konditorer og rekrutter på laget. Vi håper vi kan finne noen konditorer med noe erfaring og stor faginteresse, i tillegg til konkurranse erfaring, som kan tre inn og bidra i 2021, sier Kjetil Dale Aas, hovedtrener på BKL til Bakeri.net.

Tre store

Bakerne skal på 4 store konkurranser til neste år, som vil kreve store mengder trening. De har også behov for å øke antall deltagere. Om vi ikke får inn flere utøvere, så må vi prioritere blant disse

– Bakerlaget får flere viktige konkurranser i 2021, og vi starter med all sannsynligvis i Taiwan med VM for unge bakere i januar eller mars. Så har laget Nordic Bakery & Pastry Cup som arrangeres i september i Stockholm. På toppen av dette har laget kvalifisering til Coupe du monde boulangerie, en konkurranse som trolig avholdes i Paris første halvdel av 2021. Og om vi får til, og har nok utøvere, så skal vi også til Serbotel i Frankrike, Nantes, i oktober 2021. Så vi trenger flere bakere inn på laget, siden det blir for hektisk for dagens deltagere å bidra i alle disse konkurransen, sier Kjetil Dale Aas.

Kan komme direkte til iba

En periode var det meningen at BKL skulle bruke Nordic Bakery & Pastry Cup som en konkurransearena for gi de minst erfarne konkurransetrening, men det ser også ut til å endre seg og bli en prioritert oppgave for begge lagene.

– I og med at seier i Nordic Bakery & Pastry Cup tidligere har gitt direkte kvalifisering til iba UIBC-cup, så ønsker jeg at vi skal satse på disse konkurransene også. Dette betyr at vi må ha flere deltagere som kan konkurrere på et godt nivå, da vi med all sannsynlighet må bruke forskjellige folk i Nordic Bakery & Pastry Cup og kvalifisering til Coupe de monde, sier Dale Aas.

 

Er det deg Kjetil Dale Aas snakker om? Eller kjenner du en baker eller konditor med godt faglig nivå og stor interesse?

Ta kontakt med Kjetil Dale Aas på tlf 40400444 eller på epost kda@bakerkonditor.no

Remy Corbet, trener baker-landslaget på tlf 415 53 361

Vilde Nistad Strandos, trener konditor-landslaget på tlf 938 38 646