Ivar Bakke starter eget bakeri.

Ivar Bakke starter nytt bakeri

I begynnelsen av januar startet landslagsbaker Ivar Bakke opp for seg selv på Flisa og forlater dermed jobben i Evensens Bakeri & Conditori på Kirkenær.

Publisert Sist oppdatert

– Målet mitt er å få bakeriet til å gå rundt samtidig som jeg skal bli bedre på landslaget. Ivar Bakke

Bakke har jobbet i Evensen i 12-13 år og er fremdeles inne på eiersiden, men gir seg i jobben for å satse på egen bedrift og dermed disponere tiden sin på en annen måte enn før.

– Jeg vil ha mer tid til å lage det jeg liker best og dessuten vil dette frigjøre tid til familien siden jeg får kortere reisevei til og fra jobb, sier Bakke til Bakeri.net.

Mer trening

Bakke ønsker også å kunne bruke mer tid til å trene i forhold til landslagsgjerningen.

– Å drive mitt eget gjør at jeg kan trene mer og målrettet på oppgaver knyttet til BKL innimellom andre arbeidsoppgaver. Laget er i siget og jeg vil være med å gi mitt beste mot VM-kvalifiseringen i 2018. Dette blir nå mulig med egen bedrift og alt nødvendig utstyr i eget bakeri.

Det nye firmaet har fått navnet Ivar The Cakemaker AS og han deler lokaler med Mellem Gårdsmatutsalg på Flisa.

– Jeg fikk muligheten til å starte opp i samme lokaler som Mellem Gårdsmatutsalg, og det er de som skal selge varene jeg lager. Det var et godt tilbud og jeg tenkte at hvis jeg noen gang skal få realisert drømmen om å drive for meg selv, så må jeg gjøre det nå. Og det gjorde jeg.

Gode råvarer

Landslagsdeltageren skal produsere alt av brødbakst, wienerbrød, boller og skolebrød, samt de lekre kakene Bakke er kjent for.

– Jeg får nå tilgang til meget gode råvarer fra Gårdsmatutsalget og jeg skal holde produktkvaliteten på samme nivå som det jeg lager i landslagssammenheng, sier Bakke som gleder seg til å kunne kontrollere hele produksjonen på egenhånd og produsere akkurat det han selv har lyst til.

– Jeg skal lage ærlige bakervarer av gode og kortreiste råvarer og jeg håper at kundene vil komme hit for å handle. Jeg har over 4 000 følgere på Facebook og har en unik mulighet til å kommunisere direkte med dem. Jeg tror dette skal gå bra, sier Bakke.

Mål

– Hva er planene fremover?
– Målet mitt er å få bakeriet til å gå rundt samtidig som jeg skal bli bedre på landslaget. Jeg vil være så godt forberedt som mulig i landslagssammenheng slik at vi gjør det så bra vi klarer i VM-kvalifiseringen. Det er jo på BKL jeg har lært at det går an å sette seg hårete mål og faktisk klare å nå dem. Det er jo litt skummelt å starte opp på egenhånd, men jeg vet hva jeg vil, og jeg satser nå på å nå målene mine, avslutter Bakke.

 

Powered by Labrador CMS