Ingen streik hos Godt Brød i Trondheim

Partene møtes til nye forhandlinger, men med NHO og Fellesforbundet rundt bordet.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen for arbeidskonflikten ved Godt Brød i Midtbyen er at de ansatte organiserte seg før sommeren og krevde tariffavtale. Godt Brød i Midtbyen har siden blitt medlem i BKLF som igjen er en del av NHO Mat og Drikke, og dermed er det organisasjonene som overtar forhandlingene, skriver Adresseavisa.

Starter på nytt

– Situasjonen er ikke avklart, men prosessen starter nå på nytt. Det er litt frustrerende ettersom eieren kunne gjort dette for flere måneder siden, men slik er spillereglene, sier Børge Ånesen, regionleder for Fellesforbundet hotell, restaurant og reiseliv i søndre Trøndelag, til Adressa.

Fellesforbundet mener at de ansatte ved Godt Brød skal ha Riksavtalen, en avtale for ansatte ved serveringssteder, overnattingsvirksomhet og cateringvirksomhet.

Bedriften vil det er Butikkoverenskomsten som skal gjelde, en avtale for ansatte ved butikkutsalg og bakeriutsalg.

Naturlig med Butikkoverenskomsten

Markedssjef i Godt Brød, Kristin Larsen sier til avisa at de ser seg selv som en baker og et bakeriutsalg og at det derfor er naturlig at de ligger under denne avtalen.

– Det handler i større grad om identiteten, sier Larsen, som påpeker at også andre kombinerte bakeriutsalg og kafeer har denne tariffavtalen.

Powered by Labrador CMS