Godfølelsen er nå på plass hos både utøvere og ledelse. Det er bare småting som skal justeres frem mot konkurransen, som arrangeres i München 16.9.

Forrige helg brukte gutta til en full gjennomkjøring av VM-programmet og det ble hentet inn ekstern kompetanse for å gi tilbakemeldinger på produkt og teknikk samt samarbeid.

Årets høydepunkt

Konkurransen i München blir årets høydepunkt for Bakerlandslaget. Til testgjennomkjøringen hentet ledelsen inn Amund Skrutvold, Remy Corbet og Georg Ender, for å gi en realistisk tilbakemelding på produktene. Fagfolket ga tommel opp.

Ivar og Nikolai er selv fornøyd med innsatsen så langt. Produktene nærmer seg der de skal være.

– Jeg er ganske fornøyd med produktene så langt, spesielt brødene er bra. Vi ser at alle produkter blir bedre for hver gjennomkjøring og alt får en jevnere kvalitet. Tidsmessig er det også veldig bra, så jeg føler at vi er ganske klare, forteller Nikolai Meling.

Nikolai Meling og Ivar Bakke trener hard på å lage showpiecen de skal konkurrere med i iba-UIBC-Cup.

Nikolai Meling og Ivar Bakke trener hard på å lage showpiecen de skal konkurrere med i iba-UIBC-Cup.

FOTO: Jon-Are Berg-Jacobsen/Vest Vind Media

Mange produkter på åtte timer

I løpet av åtte timer skal gutta lage fire ulike typer brød, tre ulike bagetter, tre kuvertbrød, tre wienerprodukter, pan au chocolate, formkaker, sjokoladebrioche, hamburgerbrød, sandwich og showpiece.

60-65 prosent av produksjonen må være ferdig på fire timer. Så gjenstår det fire timer til showpiece. Den har Ivar ansvaret for, mens Nikolai har ansvaret for brød. De andre produktene jobber de sammen om.

Iba-UIBC-Cup for bakere
  • Konkurransen arrangeres av Iba og International Union of Bakers and Confectioners (UIBC) fra 15. til 17. september.
  • Det norske laget ved Ivar Bakke og Nikolai Meling skal i ilden 16. september, sammen med Peru, USA og Frankrike.
  • I tillegg deltar Japan, Nederland, Korea, Russland, Tyskland, England, Spania og Kina.
  • Tema for konkurransen er «universet».

Bare småting gjenstår

– Alle produktene er nå på plass og det meste sitter veldig bra. Det er småting som vi skal finpusse på og vi skal drive mengdetrening for å være godt rustet til konkurransedagen. Det vil bli tre-fire treninger til før vi har alle detaljer helt klare, sier Ivar Bakke.

– Dette er den tiende gjennomkjøringen av programmet og vi er veldig fornøyd med å være der vi er nå, allerede fire uker før det braker løs i München, sier coach André Løvaas.