Fra åpning av ny hvetebakstlinje ved Lantmännen Unibake Norge på Langhus 11. januar 2019. Fra venstre: Thomas Walman (fabrikksjef), Thomas Bjarkholm (daglig leder), Anette Andersen (kategorisjef).

Hvetebakstlinjen i gang på Langhus

Nå er Lantmännen Unibake i gang med produksjon av hvetebakst. Dette er første gang bakeriet på Langhus produserer noe annet enn pølse- og hamburgerbrød.

Publisert Sist oppdatert

Vi skal vokse – og vi skal bevare våre verdifulle arbeidsplasser.

Det nye utstyret er koblet på en av de to linjene som i dag produserer pølse- og hamburgerbrød. Her skal deigemner av boller bli til – som siden heves, stekes og sender deilig bolleduft ut i tusenvis av kantiner, kiosker og bensinstasjoner. I første omgang er det de populære hvete-, rosin- og sjokoladebollene som blir laget på Langhus, skriver Lantmännen Unibake i en pressemelding.

– Dette er en historisk dag som innleder en ny epoke i vår historie. Nå får vi enda et ben å stå på – som bollebakere, sier Thomas Bjarkholm, daglig leder i Lantmännen Unibake Norge.

– Det har vært et år med intens jobbing og planlegging for å få dette til. I dag er vi utrolig stolte over den nye hvetebakstlinjen. Her skal vi lage verdens beste boller. Det blir gode og kjente klassikere, men jeg lover også noen spennende nyheter på bolle-fronten, sier Anette Andersen, kategorisjef for boller og fast food i Lantmännen Unibake Norge.

Fremtidsoptimisme

De siste årenes forandringer i markedet har også Lantmännen Unibake fått kjenne på kroppen. I et konkurransedrevet marked må man snu seg fort rundt for å stå støtt i markedet. Lantmännen Unibake har hele tiden satset på langsiktige planer for driften og har fått med sine eiere, Lantmännen, på å investere ytterligere i bakeriet på Langhus. Gode planer med eiere som har troen på bedriften, har vært oppskriften for å beholde produksjonen på Langhus og bevare viktige arbeidsplasser i Norge.

– Med de endringene som skjer i markedet kunne vi fort lagt oss ned og gitt opp, men det har aldri vært aktuelt for oss. Vi jobber med langsiktige planer og satser sterkere enn noensinne. Vi skal vokse – og vi skal bevare våre verdifulle arbeidsplasser, sier Bjarkholm.

Den nye hvetebakstlinjen på Lantmännen Unibake skal i første omgang produsere hveteboller.
Den nye hvetebakstlinjen på Lantmännen Unibake skal i første omgang produsere hveteboller.

Effektivt bakeri

Bakeriet på Langhus har allerede utmerket seg internt i det internasjonale bakerikonsernet Lantmännen Unibake og er blant de mest effektive blant Lantmännen Unibakes 37 bakerier verden over. Gode rutiner og dyktige medarbeidere får æren.

– Våre kolleger fra andre land i Europa kommer hit til Langhus for å se på det vi har gjort i produksjonen. Sist oppgraderte vi med stor suksess ny pakkehall. Nå har vi utvidet med en ny hvetebakstlinje i rekordfart. Jeg tar av meg hatten for våre fabrikkmedarbeidere som har stått på den siste tiden for å få dette til. Jeg er utrolig stolt og takknemlig, sier Thomas Walman, fabrikksjef i Lantmännen Unibake Norge.

Historien

Bedriften begynte å produsere pølsebrød i 1970. Fra 1980 ble bakeriet etablert der det ligger i dag på Langhus. Pølse- og hamburgerbrødene fra bakeriet på Langhus ble etter hvert kjent under navnet Skoga.

Fra 2010 kom alle produktene fra Langhus inn under merkenavnet Hatting. Hattings pølse- og hamburgerbrød er godt kjent fra dagligvarebutikken.

I dag er Lantmännen Unibake Norge en mangfoldig arbeidsplass der de om lag 120 ansatte har bakgrunn fra mange ulike språk og kulturer og ledergruppen har en kvinneandel på 66%.

 

Powered by Labrador CMS