Hvem blir årets konditor 2017?

Norges beste konditor og årets unge konditor skal kåres i konkurranse på Bakeland under SMAK 2017

Publisert Sist oppdatert

– Å delta i konkurranser er veldig viktig for å lære masse på kort tid også er det veldig gøy.

Konkurransen Årets Ung konditor 2017 og NM Årets Konditor 2017 er en nasjonal konditorkonkurranse som arrangeres på Smakmessen på Lillestrøm 9. februar 2017. For å delta må man ha svennebrev i baker- eller konditorfaget eller være under godkjent utdanning.

Temaet er ”vinterfryd”. Det skal lages kake, sjokoladekonfekt og en showpiece som skal lages av sjokolade, sukker eller pastillage og må være 100 prosent spisbar.

Mulighetene for å skaffe seg viktig konkurranseerfaring er store i begge klasser og BKLF oppfordrer erfarne konditorer og unge konditorer med ambisjoner om å melde seg på konkurransen.

 

God mulighet

– Å delta i konkurranser er veldig viktig for å lære masse på kort tid også er det veldig gøy, sier tidligere konditorlandslagsutøver Cathrine Nilsen.

Hun har lang erfaring fra konkurranser både nasjonalt og internasjonalt.

– Det er godt å kunne utfordre seg selv når man skal være med i en konkurranse, det er mye å sette seg inn i, så læringskurven er bratt. Dessuten får man masse publisitet, både for egen del men også for en eventuell arbeidsgiver, og det er jo bra.

 

Svenneprøvetrening

Hvorfor er det viktig å delta i  konkurranser?

– Jeg begynte med Ung konditor før jeg tok svenneprøven og brukte det som «trening» til svenneprøven. Det året jeg tok svenneprøven var jeg med på NM ung konditor, Nordisk Ung konditor, VM ung konditor pluss en liten konkurranse i Danmark, 2 uker før svenneprøven. Det året bestod i jobb og trening, men man lærer ekstremt mye og det er vel anvendte timer, sier konditorlandslagsutøver Vibeke Løseth, som nylig var konkurrerte for Norge under Nordic bakery og Pastry Cup.

–  Når man trener til en konkurranse blir man hele tiden utfordret på teknikk, smak, tid og hva som er mulig. Man lærer mye om seg selv og man lærer mye faglig, men det er definitivt også gøy å konkurrere. Man må utfordre seg selv og det har man mye igjen for, sier Vibeke.

Bildet: Vibeke Løseth og makker Monica Smehagen Enebakk under Nordic 2016.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen


Her kan du finne mer informasjon og melde deg på.


 

Powered by Labrador CMS