Siw Dejligbjerg Steen har hatt jobben som Direktør for Idun Ingredienser siden i sommer.
Siw Dejligbjerg Steen har hatt jobben som Direktør for Idun Ingredienser siden i sommer.

Hun er Idun Ingrediensers nye direktør

Siw Dejligbjerg Steen synes det er inspirerende og morsomt å ha blitt en del av bakerbransjen.

Publisert Sist oppdatert

Bakeri og konditori har i alle år vært Iduns største forretningsområde, og på det punktet blir det ingen endringer.

Den 1. juni i år begynte Siw Dejligbjerg Steen i ny jobb som direktør for Idun Ingredienser. Hun kom da fra en stilling hos Iduns eier, Orkla, hvor hun blant annet jobbet med forretningsutvikling i Orkla Food Ingredients. Tidligere i karrieren har Steen vært innom Idun Industri, så det var derfor ikke helt ukjent farvann hun kom inn i denne sommeren.

— Det har likevel vært en del nytt å sette seg inn i. Jeg kom fra en stabsfunksjon, men er fornøyd med å være ute i linja igjen nå. Det er der jeg har vært i mesteparten av min karriere, sier Steen, som også har jobbet i Lilleborg AS, Pierre Robert Group og Sunniva Drikker AS.

En av de første oppgavene hennes i den nye jobben har vært å utvikle en ny strategi for Idun Ingredienser.

— Dette er en plan for hvordan selskapet skal jobbe fra 2019 til 2021. Jeg kan ikke gå inn på detaljene i den nye strategien, men jeg kan røpe at vi skal prøve oss på noen nye ting. Dette har vi kommet frem til ved å kartlegge både hvor vi er i dag og hva vi kan bli bedre på.

Kundenes behov

— Og hva er det dere kan bli bedre på, mener du?

— Det vil variere fra kunde til kunde. Vi er veldig opptatt av å forstå kundenes ulike behov for å kunne levere på det de faktisk trenger. Målet vårt er å bli oppfattet som en dedikert partner for hver enkelt kunde, og leve opp til vår ambisjon «Kvalitet skal merkes».

— Hvilket forretningsområde vil dere satse mest på fremover?

— Bakeri og konditori har i alle år vært Iduns største forretningsområde, og på det punktet blir det ingen endringer, selv om bransjen helt klart står ovenfor noen utfordringer. Generelle trender i markedet, der blant annet brød de siste årene har fått mye negativ oppmerksomhet, påvirker også oss selvfølgelig. Nå ser det heldigvis ut som om det negative mediefokuset har lagt seg litt. Uansett kommer det hele tiden nye trender, og vi må målsette å være i forkant og tilpasse oss endringene som skjer i markedet, sier Steen.

Spennende bransje

Den nye direktøren nevner også økt import som en utfordring.

— Men generelt ser vi på konkurranse som noe positivt fordi det gjør at vi må skjerpe oss.

— Hvordan ser du på fremtiden til baker- og konditorbransjen i Norge?

— Brød er en viktig del av den norske kulturen, og det tror jeg vil fortsette. Grovere brødtyper er i vinden som aldri før. Jeg tror også at folk vil fortsette å kose seg med konditorvarer innimellom, selv om mange er blitt mer opptatt av å spise sunt til hverdags. Jeg gleder meg i alle til å bli enda bedre kjent med bransjen og bidra til at vi lykkes også i fremtiden. Det har vært veldig morsomt og inspirerende å bli en del av bakerbransjen igjen, da jeg opplever at det skjer mye spennende for tiden. I tillegg er det en bransje med masse fine folk i.

Powered by Labrador CMS