Hjelle Tøsse Bakeri gikk konkurs

0 Det er vårt største produksjonsselskap, så det kunne fått store konsekvenser.

Publisert Sist oppdatert

– Vi kjøpte konkursboet fordi vi har tro på at vi skal få det til.

Hjelle Tøsse Bakeri AS i Tysse leverer det meste av brødvarer til konsernet Hjelle AS, som består av flere bakeriutsalg, noen konditorier og en cateringavdeling i bergensområdet.

Daglig leder i Hjelle AS, Vidar Hjelle, bekrefter overfor bakeri.net at Hjelle Tøsse Bakeri AS ble slått konkurs for rundt to uker siden.

— Det er vårt største produksjonsselskap, så det kunne fått store konsekvenser dersom vi ikke fant en løsning. Andre selskaper i konsernet er avhengig av å få levert brødvarer fra Hjelle Tøsse Bakeri, forklarer Vidar Hjelle.

Mer enn doblet produksjon

Han forteller at selskapet har gått med underskudd i noen år, men at hovedårsaken til konkursen er at produksjonen til tidligere Hjelle Bakeri ved Vaksdal Senter i fjor ble flyttet til Tysse.

– De to bakeriene samlokaliserte produksjonen sin hos Hjelle Tøsse Bakeri, hvor produksjonen dermed ble mer enn doblet. Årsaken til konkursen er hovedsakelig at Hjelle Tøsse Bakeri ikke klarte å håndtere denne store økningen i produksjon og omsetning godt nok med en gang, utdyper Hjelle.

Kjøpt opp av Lille Konditori

Løsningen ble at et annet produksjonsselskap i konsernet, Hjelle Lille Konditori AS, kjøpte opp konkursboet. Det skjedde fredag 4. mars.

– Nå eier Hjelle Lille Konditori hundre prosent av Hjelle Tøsse Bakeri. Vi kjøpte konkursboet fordi vi har tro på at vi skal få det til. Hjelle Tøsse Bakeri hadde en betydelig økning i 2015, og nå går driften mye bedre. Det var litt startvansker i forbindelse med sammenslåingen, og det er ikke uvanlig. Det er mye som blir verre før det blir bedre, sier Hjelle.

Redder de fleste arbeidsplassene

Oppkjøpet reddet alt av Hjelle Tøsse Bakeris omsetning, og det har ikke vært stans i produksjonen.

– Hva med arbeidsplassene, er de også reddet?

– Vi har klart å redde de aller fleste av de rundt 20 arbeidsplassene ved Hjelle Tøsse Bakeri, og det er viktig fordi bakeriet ligger på et lite sted som er avhengig av arbeidsplassene sine. Men en konkurs er en alvorlig sak, og det er ikke sikkert at alle ansatte kan bli med videre. Det er ikke helt avklart ennå, svarer Hjelle.

Bildet: Vidar Hjelle, daglig leder i Hjelle Bakeri. Foto: Vest Vind Media 

Powered by Labrador CMS